Спеціально для vogue.ua food- і beauty-блогер Олена Сагун придумала чотири рецепти смузі з небанальним поєднанням смаків. Літній сніданок – корисний для здоров'я та ідеальний в кадрі – тому просто збережіть собі це в обране.
"Яскраві літні смузі – мій ідеальний варіант смачного і дуже інстаграмного сніданку, – розповідає Олена Сагун, автор блогу editorsandbeauty. Фантазувати, міксувати ягоди і фрукти, експериментувати з зеленню, горіхами, насінням – хіба не чудовий спосіб розпочати день? Заради цих різнокольорових напоїв точно не лінь прокидатися вранці. Особливо, якщо підйом ранній".
Складники:
2 середні стиглі абрикоси
5-6 листочків зеленого базиліка
1 середній очищений банан
100 мл холодного рідкого йогурту або кефіру
Приготування:
З абрикосів витягнути кісточки і нарізати м'якоть кубиками. Банан розрізати на 4-5 частин. Покласти абрикоси і банан у чашу блендера, додати листя базиліку, влити йогурт або кефір, блендерувати, поки суміш не стане однорідною. Напій точно здивує: базилік + абрикоси – союз, укладений на небесах.
Складники:
Жменя ожини
6-7 листочків м'яти
1 ст.л. насіння чіа
1 середній очищений банан
100 мл холодного рідкого йогурту або кефіру
Приготування:
Покласти в чашу блендера ожину, додати попередньо нарізаний на кілька частин банан. Всипати насіння чіа, влити йогурт або кефір і збивати блендером. Якщо хочете, щоб напій був свіжим і бадьорив, кількість м'яти можна збільшити.
Складники:
Приблизно 10 листочків шпинату
1 середній стиглий персик
1 середній очищений банан
1 ст.л. мигдальних пластівців
100 мл холодної води
Приготування:
Нарізати м'якоть персика кубиками, покласти в чашу блендера. Туди ж додати листя шпинату, мигдальні пластівці, попередньо нарізаний банан. Збивати блендером до однорідної консистенції – і насолоджуватися свіжим зеленим напоєм. Цей варіант смузі можна зробити більш поживним, якщо додати ще насіння льону або чіа.
Складники:
Жменя чорної смородини
2 жмені червоної смородини
1 середній очищений банан
100 мл рідкого йогурту або кефіру
Приготування:
Кинути ягоди в чашу блендера, додати попередньо нарізаний банан, залити йогуртом або кефіром і збивати. Червона смородина надає смузі запаморочливого льодяникового аромату і смаку. Я не люблю доповнювати цей напій горіхами або насінням, але можна експериментувати з компонентами, як душа забажає.