3 рецепти морозива з незвичними смаками

LIFE
10 червня 2023

Літо нарешті вступає в свої права — пора їсти морозиво. А у Всесвітній день морозива, який святкують 10 червня, і поготів. Розповідаємо, як приготувати і красиво подати улюблені кульки холодного десерту. Вашій увазі три незвичайних рецепта.

imagePhoto: @gelupogelato

Сорбет з полуниці й лимона амальфі

Звісно, можна зупинитися на простому рецепті полуничного морозива з трьох інгредієнтів і жити спокійно, але коли йдеться про свято, можна ризикнути й приготувати щось надзвичайне. Ресторан La Grotta Ices у Південному Лондоні відомий дивними й разючими смаками: томати з персиком, чорнослив з чаєм Ерл Грей, шоколад із зеленим мандарином — це лише деякі поєднання, з якими експериментує Кітті Траверс. Смаки морозива Траверс змінює щотижня, залежно від сезону і настрою.

Одним з рецептів Траверс охоче ділиться: "Цей рецепт — ідеальний літній пудинг, оскільки полуниця якраз стає зіркою сезону й виходить густий, солодкий і терпкий сорбет, повний вітамінів. Завдяки пектину з лимона сорбет набуває чудової текстури і яскравого кольору, подібного до фантастичного заходу. Цілий лимон амальфі з кісточками, серцевиною і шкіркою використовується для аромату. Цей сорбет прекрасний сам по собі або з крижаним просеко, або газованою мінеральною водою, щоб пити через соломинку".

Photo: @lagrottaices

Інгредієнти:

Приготування:

Морозиво з оливковою олією і кавою

Кафе Chin Chin Ice Cream у Сохо й Камдені відомі своїм ніжним і збитим морозивом, вершковими сендвічами з морозива й печива та багато чим іншим. Загалом, це морозиво ніби створено для інстаграма. У цьому матеріалі ділимося рецептом морозива з оливковою олією і кавою. Подавати його можна між двома печивами, посипавши какао, або в класичному виготовленні з фруктами.

Photo: @chinchinicecream

Інгредієнти:

Приготування:

Сорбет з темного шоколаду

У Gelupo, маленькій джелатерії, готують найкраще італійське морозиво в Лондоні. Сорбет із червоного апельсина й джелато панетоне здобули культовий статус і збирають черги біля дверей у пік сезону. На щастя для лондонців, у Gelupo доставляють улюблене морозиво безпосередньо додому. А з тими, кому пощастило менше, шеф-кухар джелатерії Джейкоб Кеннеді, поділився незамінним рецептом сорбету з темного шоколаду, який легко відтворити вдома.

На запитання, чому він подає шоколадний сорбет, а не молочне морозиво, Джейкоб відповідає: "По-перше, так просто краще — смак чистіший і насиченіший. По-друге, мені подобається гіркий темний шоколад, а молоко вбиває смак, як ніщо інше. По-третє, ми використовуємо в ньому стільки шоколаду, що для молока просто не залишається місця...".

Photo: @gelupogelato

Інгредієнти:

Приготування:

Важлива заувага! Після того, як поставите сорбет у морозильну камеру, його можна буде їсти відразу впродовж кількох годин, перш ніж він стане занадто твердим, щоб його можна було легко зачерпнути й насолодитися шовковистою текстурою. Занадто тверде (і, відповідно, дуже холодне) морозиво слід злегка розм’якшити, помістивши контейнер з морозивом у холодильник приблизно на 30 хвилин, щоб потім зручно його сервувати.

Рецепти морозива за матеріалами gq-magazine.co.uk

Популярне на VOGUE