Український Vogue представляє перше друковане видання Vogue Ukraine Leaders 2024

Новий щорічний формат вшановує професіоналів креативних індустрій, візіонерів та агентів позитивних змін, які рухають українське суспільство в бік прогресу.

До портфоліо "Клас-2024" увійшли колективи й таланти з різних сфер життя, які визначають українське сьогодення та формують майбутнє. Цьогорічний список охоплює представників модної індустрії, культурних менеджерів, дипломатів, кураторів, журналістів, меценатів, громадських діячів та волонтерів.

Героєм обкладинки дебютного видання став воєнний журналіст і режисер Мстислав Чернов, лауреат Пулітцерівської премії та володар "Оскара". Знімання зроблено під час Каннського кінофестивалю українською фотографкою Дарією Свертіловою. В ексклюзивному інтервʼю головному редактору Vogue Ukraine Вені Брикаліну він розповідає про роботу над стрічкою "20 днів у Маріуполі", відповідальність журналіста перед суспільством та свій тріумф у Лос-Анджелесі.

Одна з найвідоміших жінок України, телеведуча та громадська активістка Маша Єфросиніна стала героїнею великого знімання "Невпинна". Вона запросила редакторку відділу культури Дарію Слободяник до літнього табору "Незламна мама" в Карпатах і розповіла про роботу "Фонду Маша" та програму реабілітації жінок, які постраждали від війни.

Маша Єфросиніна (фото Yan Wasiuchnik, стиль Michal Koszek)

Серед героїв та героїнь першого зібрання Vogue Ukraine Leaders — співзасновниця ГО Рух Veteranka Катерина Приймак, яка адвокатує права жінок на військовій службі і після демобілізації. Репортерка "Суспільне. Черкаси" і волонтерка Вікторія Хамаза веде титанічну гуманітарну роботу на найтяжчих ділянках фронту. Маркетологиня й піарниця Ярослава Гресь побудувала глобальну фандрейзингову платформу UNITED24, а заступниця міністра цифрової трансформації Валерія Іонан відповідає за національну програму диджитал-інновацій.

У межах "Класу-2024" редакція Vogue традиційно відзначає прогресивних діячів культурного простору. Серед них — Саша Андрусик, менеджерка й керівниця музичної агенції "УХО", яка ініціює створення та популяризацію нової української академічної музики. Ірина Мірошникова і Олексій Петров з архітектурного бюро "Форма" здійснюють міждисциплінарну дослідницьку роботу на перетині архітектури, історії та мистецтва і опікуються розвитком нон-профіт "Павільйону культури" на території Національного експоцентру у Києві. Куратори художнього колективу "ательєнормально" Стас Туріна і Катерина Лібкінд співпрацюють з нейровідмінними митцями і власним прикладом формують нову інклюзивну повістку на українській артсцені.

У проєкті "Ігри розуму" представники найпрогресивніших вишів країни — Київської школи економіки, Києво-Могилянської бізнес-школи та Аспен Інституту Київ — розповідають про виклики перед сучасною освітою та формування нової візії українського майбутнього.

VOGUE UKRAINE LEADERS Клас-2024

Саша Андрусик (музична агенція "УХО")

Яна Барінова (Erste Foundation)

Дар’я Бассель (Docudays UA)

Ярослава Гресь (комунікаційна агенція Gres Todorchuk)

Еміне Джапарова, дипломатка

Костянтин Євтушенко (UNIT.City)

Маша Єфросиніна, телеведуча, громадська активістка

Катерина Загорій (Zagoriy Foundation)

Валерія Іонан (Міністерство цифрової трансформації)

Катерина Лібкінд і Стас Туріна ("ательєнормально")

Ірина Мірошникова і Олексій Петров (архітектурне бюро FORMA)

Анна Орєхова і Олена Скирта (INSCIENCE)

Катерина Приймак (ГО "Жіночий ветеранський рух")

Тарас Прокопишин (The Ukrainians Media)

Еліна Світоліна, тенісистка

Іван Уривський, театральний режисер

Вікторія Хамаза, журналістка, волонтерка

Мстислав Чернов, журналіст, режисер

Тетяна Чумак (TG Botanical)

З нагоди запуску проєкту Vogue Ukraine влаштовує саміт лідерів та лідерок у просторі інноваційного парку UNIT.City в Києві 17 липня.

Видання Vogue Ukraine Leaders 2024 вже доступно для замовлення на shop.vogue.ua.

Ініціатива Vogue Ukraine Leaders відбувається за підтримки Sense Bank

Популярне на VOGUE