Vogue UA Conference 2024: книги та диджитал-ресурси, які надихають по-новому поглянути на світ

Представниця аналітичної платформи з прогнозування трендів WGSN Тамара Клое Легіа радить книги, подкасти та ютуб-канали, які дозволяють відшукати нову візію світу і себе в ньому – 22 жовтня вона виступить на сьомій Vogue Ukraine Conference.

У моїй щотижневій ротації подкастів – проєкти нашої компанії Create Tomorrow, WGSN Podcast та Lives of Tomorrow генеральної директорки WGSN Карли Бузасі: вона бере інтерв’ю у експертів галузі, щоб орієнтуватися в мінливому світі. Також я регулярно слухаю подкаст The Business of Fashion – аналітику, новини й редакційні розвідки про моду. Ось іще кілька книг та ресурсів, які справили на мене враження.

Подкаст: Oprah's Super Soul

Щонеділі прослуховую свіжий епізод аудіопроєкту американської ведучої і філантропки Опри Вінфрі. Авторка веде бесіди з лідерами думок, авторами бестселерів та експертами з питань здоров’я і велнесу, які надихають і допомагають розвинути свої найкращі якості.

Книга: "Не кінець світу", Ханна Річі

Нещодавно я прочитала книгу "Не кінець світу: як ми можемо стати першим поколінням, яке побудує стійку планету" шотландської аналітикині даних у сфері екології Ханни Річі. Вона розглядає питання кліматичної приреченості та наводить факти, які змушують переосмислити все, що ми знали про довкілля.

Книга: Pluriverse, A Post-Development Dictionary

Збірка, до якої я постійно повертаюся. Вона містить понад 100 есеїв авторів з усього світу, які досліджують альтернативні моделі бізнесу, лідерства й економіки, ставлячи природу в центр дискурсу. Наприклад, розповідають про концепцію "земної душі" – природи як живої системи, в якій люди рівні з іншими істотами.

Ютуб-канал: The Dictionary of Obscure Sorrows

Американський режисер і письменник Джон Кеніг знаходить нові терміни для складних емоцій і переживань, як-от ностальгія від споглядання старих фотографій (анемоя) чи ірраціональний страх грози як передвісника лиха (лахезизм). Ми живемо в часи бурхливих трансформацій – і мені цікаво, чи знадобляться нові слова та мови, щоб осмислити ці зміни? Ми у WGSN передбачили появу нової мови інтернету – algo speak, розробленої, щоб обійти цензуру алгоритмів у соціальних мережах. Що буде далі – побачимо.

Більш детально про вплив технологій на модну індустрію ми поговоримо на Vogue Ukraine Conference вже 22 жовтня.

КУПИТИ КВИТКИ

Редакція продовжує допомагати жінкам-військовим: прибуток від продажу лімітованих CHARITY-квитків буде спрямовано до фонду Veteranka.

Фінансовий партнер: Sense Bank — державний технологічний банк сервісів і продуктів для будь-яких клієнтів: від приватних осіб до корпорацій. Установа обслуговує близько 3 млн фізичних, 55 тисяч юридичних осіб та 85 тисяч ФОПів у 130 відділеннях по всій Україні, а також в онлайн-банку Sense SuperApp.

Б’юті-партнер:Vichy Laboratoires — французький дерматокосметичний бренд, який пропонує сучасні рішення для здоров’я шкіри та волосся на всіх етапах життя. Vichy Laboratoires залишається вірним медичній експертизі, постійно проводить клінічні дослідження та використовує інгредієнти з доведеною ефективністю

Автомобільний партнер: ABT Баварія – авторизований офіційний дилер Aston Martin, який пропонує неперевершений рівень якості та дизайну автомобілів. Представляємо вам ексклюзивний Aston Martin Vantage, справжнього мисливця, що поєднує в собі маневреність, потужну форму, малу вагу та високу швидкість (325 км/год). Цей автомобіль — справжній шедевр, який заслужено вважається флагманським спортивним автомобілем Aston Martin.

Б’юті-партнер: Mesonia — український бренд професійної доглядової косметики світового рівня із власним виробництвом у Києві. Більше 300 продуктів дієвого догляду для себе і близьких. Mesonia — перфекціоністи в косметиці.

Алкогольний партнер: гватемальський ром Zacapa, корені якого сягають 70-х років минулого століття.

Локація: UNIT.City — перший в Україні інноваційний парк, відкритий у Києві 2017 року на території колишнього Київського мотозаводу. Сьогодні це місце для співпраці стартапів, корпорацій, міжнародних компаній та ініціатив.

Популярне на VOGUE