Колекцію книг Франки Соццані подарували двом школам моди

Колекцію книг, що належали легендарній колишній головній редакторці Vogue Italia, Франці Соццані, передали Istituto Europeo di Design і Accademia Costume & Moda, які розміщені в Мілані та Римі.

imageФранка Соццані

Бібліотеки двох спеціалізованих шкіл отримають 2400 томів з різних тем: від дизайну одягу, історії костюма, архітектури і ювелірних прикрас до фотографії, живопису, кіно, музики і літератури. Пожертвування зробили син Соццані, фотограф і режисер Франческо Карроззіні, і її племінниця Сара Соццані, яка є главою Vogue Talents і заступником головного редактора спеціальних проєктів моди Vogue Italia.

Франка Соццані з сином Франческо Карроззіні

"Ми такі вдячні за те, що у наших студентів є змога ознайомитися з дорогоцінними томами, які були частиною бібліотеки Франки", – сказала Сара Аззоне, директорка IED Moda в Мілані.

"Я дуже добре пам'ятаю її слова про бачення, яке повинен мати кожен з нас, і про рішучість втілити це бачення в життя. Книжки Франки Соццані додають нашій бібліотеці особливої цінності, і я вважаю, що той факт, що вони тепер будуть доступними всім, є чудовим подарунком Франческо і Сари, яким ми дуже вдячні", – додав віце-президент Accademia Costume & Moda, Андреа Лупо Ланзара.

Популярне на VOGUE