13 книг азійських авторів, які варто додати до списку для читання

Для багатьох з нас читання спосіб дізнатися про інших і про себе. Але, йтиметься про книги, фільми чи театр, відсутність різноманітності в основному потоці інформації, яку ми споживаємо, призводить до серйозних наслідків.

image

Як ми знаємо з новин, у США прокотилася хвиля злочинів на ґрунті ненависті до азійських народів. З огляду на цей факт, зараз саме час для урізноманітнення своєї книжкові полиці, створивши простір для тих голосів і історій, які занадто часто відкидаються масовою культурою. Азійські письменники внесли в сучасну літературу мудрість, серце і талант. Від переосмислення стану світу до любовних історій, роботи азійських авторів це втілення надії і розуміння. Vogue зібрав 13 книг азійських авторів, які радимо додати на вашу книжкову полицю.

"Співчуваючий", В’єт Нгуєн Тан

Для шанувальників військових драм цей захоплюючий шпигунський роман розповідає історію кохання, що відбувається в Сайгоні 1975 року, досліджує політику, показує війну у В'єтнамі через призму капітана, який розривається між двома світами, і, зрештою, досліджує її наслідки в сьогоднішньому політичному кліматі.

Sour Heart, Дженні Чжан

Твори Дженні Чжан здатні пробудити найглибші емоції в безодню. У своїй дебютній збірці оповідань Чжан досліджує життя семи американських дівчаток китайського походження, які виросли в Нью-Йорку, і подає нефільтроване і похмуро-гумористичне оповідання про підлітків-іммігрантів.

"Як написати автобіографічний роман", Олександр Чі

Ця книга — ще один варіант для шанувальників есе. Видання — інтимний колаж особистих роздумів про ключові моменти життя Чі, від дитинства до його шляху до кар'єри письменника. Вдумлива, не за віком мудра і безстрашно вразлива, праця Чі має бути прочитанию всіма. Його роботи про те, чи має мистецтво значення в такому проблемному світі, як наш, особливо зворушливі.

Ministry of Moral Panic, Аманда Лі Куї

Дебютна белетристика Аманди Лі Куї, однієї з найяскравіших письменниць Сінгапуру, є дуже яскравим і душевним твором. Це книга, яка містить колекцію ексцентричних історій про видатних персонажів, цю книгу можна назвати ідеальною протиотрутою для тих, кому бракує уваги.

Interior Chinatown, Чарльз Ю

Веселий, проникливий і надзвичайно своєчасний, роман Чарльза Ю розповідає історію актора, який, схоже, не може уникнути відведеного йому набору ролей, яким він та інші американці китайського походження, подібні до нього, обмежені в Голлівуді. Творчо критикуючий діапазон оповіді в сучасній поп-культурі, це глибоко особистий роман про расу, стереотипи, асиміляцію і ухиляння від тих ролей в житті, які ми змушені грати.

Breasts & Eggs, Міеко Кавакамі

Прославлений роман Муракамі Breasts & Eggs розповідає про життя трьох різних жінок, кожна з яких опиняється в пастці власного тіла, і глибше розглядає нюанси жіночого життя.

Pachinko, Мін Чжин Лі

Починаючи з жінки, яка приймає доленосне рішення, Pachinko досліджує, як низка подій змінює траєкторію життя чотирьох поколінь корейської сім'ї, що живе в Японії. Роман Чжин Лі за участю пристрасних і вольових персонажів, став дуже захопливим читанням, яке водночас є сімейною сагою, історією кохання й історичною фантастикою.

"Секс і марнославство", Кевін Кван

У автора "Шалено багатих азіатів" у списку успіху є не менш скандальна сучасна історія кохання "Секс і марнославство", дія якої відбувається в Нью-Йорку, Хемптоні і Капрі. Це цілком поблажливе чтиво для тих, кому бракує подорожей і хороших пліток.

"Людина-комбіні", Саяка Мурата
Головній героїні 36 років, і впродовж книги вона згадує місце, де пропрацювала півжиття крамничку Smile Mart. Тепла і чаруюча розповідь про прожите життя і тиск сучасної робочої культури, напівавтобіографічний роман Мурати ода тому, щоб знайти свою радість і побачити значення в незначному.
"І всюди тліють пожежі", Селеста Інг

Шанувальники "Великої маленької брехні" легко потраплять у цей захоплюючий світ секретів і обману в маленькому містечку. Коли загадковий дует молодої матері і доньки приїздить у місто, починає відбуватися низка жахливих подій.

"Лише коротку мить земну ми всі прекрасні", Овшен Вонг

Дебютний роман Вонга має епістолярну форму, син пише матері-одиначці, яка його виховувала. Завдяки приголомшливій прозі ми спостерігаємо за історією, що ранить, але в її основі — любовний лист надії. Це неабиякий роздум про расу, родину, клас і мужність, це те, що варто прочитати, якщо ви готові до занурення у щось глибоке.

"Коефіцієнт поцілунку", Гелен Хоанг

"Коефіцієнт поцілунку" книга для любителів гарного ромкому. Ця історія водночас чарівна, з гумором, цікава і доволі ризикована.

"Мій улюблений Sputnik", Харукі Муракамі

Для тих, хто ще не вирушив у подорож роботами Муракамі, цей роман чудовий для того, щоб почати знайомство з письменником. "Мій улюблений Sputnik", наповнений чудовими відкриттями і чарівним сюрреалізмом, які лише Муракамі міг втілити в захоплюючу історію любові, розповідає про нерозділене кохання і про те, що означає справді когось знати.

За матеріалами vogue.com.au

Популярне на VOGUE