Все, що відомо про продовження фільму "Щоденники принцеси"

Це офіційно: популярна романтична комедія нульових "Щоденники принцеси" повертається. Ми зібрали все, що відомо про продовження фільму з ЕннГетевей у ролі чарівної принцеси вигаданої країни.

Про "Щоденники принцеси"

Нагадаємо, перший фільм "Щоденники принцеси" з’явився у 2001 році – його зняв легендарний режисер Гаррі Маршал, автор стрічок "Красуня" та "Наречена-втікачка". Стрічка розповідає про пригоди 15-річної МіїТермополіс, життя якої кардинально змінюється через несподіваний візит її бабусі КлариссиРінальді, королеви вигаданої країни Женовії. Виявляється, що нещодавно загиблий батько дівчини був законним принцом цієї держави, і тепер його єдина дочка має зайняти королівський престол. Стрічка полюбилася глядачам, здобула кілька премій TeenChoiceAward – зокрема, ЕннГетевей як найкраща акторка. Сімейний фільм про незграбну дівчинку-підлітку став касовим гітом, зібравши 165 мільйонів доларів у світовому прокаті.

В 2004 році вийшов сіквел "Щоденники принцеси 2: Королівські заручини", події якого відбуваються через 5 років після першого фільму, а Мія вже закінчила Прінстон, закохується та отримує престол.

"Щоденники принцеси"

У той час як шанувальники франшизи вимагали третього фільму після виходу "Щоденників принцеси 2: Королівські заручини", ця перспектива здавалася малоймовірною з роками, особливо після смерті режисера Гаррі Маршалла в 2016 році. Проте у 2019 році ЕннХетевей поновила надію, оголосивши, що вони зі сценаристкою збираються повернути історію про Мію, а в 2022 року TheHollywoodReporter повідомив, що в Disney+ працює над третім фільмом.

ЕннГетевей повертається у Женовію

Anne Hathaway (@annehathaway)

4 жовтня Гетевей підтвердила про своє повернення у вигадану країну Женовію в соціальних мережах. Під трек "MiraclesHappen (WhenYouBelieve)", що звучав у першому фільмі, Гетевей опублікувала кілька кадрів з оригінального фільму, додавши: "Дива трапляються. Назад до Женовії. Казка триває"

Хто ще бере участь у продовженні?

Відомо, що Дебра Мартін Чейз повернеться до франшизи як продюсерка, а сценарій для "Щоденники принцеси 3" напише Флора Ґрісон ("Висока нота"). Нещодавно стало відомо, що АдельЛім стане режисеркою "Щоденників принцеси 3". Лімсценаристка і продюсерка таких гітів, як "Шалені багатії" і "Райя і останній дракон". "Як затята шанувальниця оригінальних "Щоденників принцеси", я надзвичайно рада бути частиною команди, яка поверне цей фільм до життя", — сказав Лім у заяві. "Ми з нетерпінням чекаємо, коли знов зможемо розповісти цю історію про жіночу силу та роль наставництва у житті жінок".

Чи повернеться Кріс Пайн?

Хороше запитання. Наприкінці "Щоденників принцеси 2" Мія зустрілася з аристократом Ніколасом, якого зіграв Кріс Пайн. У травні 2024 року, коли триквел ще перебував на ранній стадії розробки, Пайн пожартував в інтерв'юEntertainmentWeekly: "Було би чудово, якби це фільм зняв Луки Гуаданьїно".

Після того, як було офіційно оголошено про роботу над третьою частиною, Пайн повторив, що поки не задіяний в проєкті.

А як щодо Джулі Ендрюс?

Нагадаємо, що роль королеви КларисаРенальді у обох частинах зіграла легендарна британська акторка Джулія Ендрюс. Чи повернеться вона у "Щоденники принцеси 3", поки невідомо. Зараз 89-річна акторка озвучує роль леді Вістлдаун у "Бріджертонах", і не не з’являлася на екрані з 2017 року. "Я думаю, це, ймовірно, буде неможливим", — сказав Ендрюс у розмови з AccessHollywood у 2022 році. "Скільки років минуло з того часу? Я тепер набагато старша". Ендрюс також зізналася, що не хоче повертатися до франшизи через відсутність гаррі Маршалла.

Що ж, зйомки стрічки розпочнуться вже у 2025 році тож чекаємо перших кадрів зі знімального майданчика.

Популярне на VOGUE