Все, що слід знати про третій сезон серіалу "Корона"

17 листопада виходить довгоочікуваний третій сезон "Корони". Vogue.ua тим часом розповідає, що відомо про акторів, сюжет і скільки ще сезонів нас чекає.

image
Трейлер

Трейлер чудовий – і дещо похмурий. Майже трихвилинне відео показує Олівію Колман у ролі королеви Єлизавети II, яка бореться із занепадом Великобританії 1977 року. Також ми бачимо чарівну Гелену Бонем Картер у ролі принцеси Маргарет. Найгарніший кадр – принцеса Маргарет у ванній кімнаті, одягнена в діамантову тіару. І більше нічого.

Чому присвячений третій сезон

Остання серія другого сезону The Crown завершилася епізодом, присвяченим справі Профумо – секс-скандалу з військовим міністром Великобританії Джоном Профумо на початку 1960-х. Третій сезон охопить десятиліття після скандалу і розпочнеться з 1963 року, зокрема порушить деколонізацію Африки і Карибського басейну і посадку Аполлона-11 на Місяць 1969 року. Щодо британських подій, то це робота британського прем'єр-міністра Гарольда Вілсона на Даунінг-стрит і катастрофа на шахтах в Аберфані (Південний Уельс) 1966 року, в результаті якої загинули 144 людини. Що стосується особистих відносин, то новий сезон зачепить пристрасний шлюб принцеси Маргарет і фотографа лорда Сноудона. Він також познайомить глядачів з дорослими дітьми королеви, особливо Чарльзом, якого коронували як принца Уельського 1969 року, і Анною. Ранній роман Чарльза з Каміллою також буде в центрі уваги.

Гелена Бонем Картер у ролі принцеси Маргарет
Про акторів

У третього сезону "Корони" зовсім інший склад, ніж у попередніх двох. Олівія Колман грає королеву Єлизавету II замість Клер Фой, а Тобіас Мензіс з'явиться в ролі принца Філіпа замість Метта Сміта. Гелена Бонем Картер буде стильною принцесою Маргарет (раніше її грала Ванесса Кірбі), а Бен Деніелс виконуватиме роль лорда Сноудона.

Молодий британський актор Джош О'Коннор зіграє Чарльза, Ерін Доерті – Анну, а Еміральд Феннелл перевтілиться у Каміллу. Тим часом Джейсон Уоткінс виконає прем'єр-міністра Гарольда Вілсона. Що стосується 4-го сезону, то Емма Коррін з'явиться в ролі молодої Діани, принцеси Уельської, а чудова Джилліан Андерсон – у ролі Маргарет Тетчер.

Дата релізу

Офіційна дата прем'єри третього сезону – 17 листопада 2019 року.

Скільки сезонів буде після цього

Шоураннер Пітер Морган запланував п'ять сезонів "Корони".

Популярне на VOGUE