Все, що відомо про новий серіал HBO "Паразити"

Південнокорейський фільм "Паразити" тріумфально зібрав чотири статуетки на цьогорічній церемонії "Оскар", "Золоту пальмову гілку" на Каннському кінофестивалі 2019 року, "Золотий глобус" і понад 130 мільйонів доларів у прокаті по всьому світу. Не дивно, що HBO вже знімають серіал за його мотивами. Vogue.ua зібрав все, що відомо про майбутніх "Паразитів".

image
Сюжет

Автори майбутнього серіалу – режисер і сценарист "Паразитів", Пон Чжун Хо і Адам Маккей, лауреат премій "Оскар", "Еммі" і BAFTA, режисер найблискучіших фільмів "Влада" і "Гра на пониження". Про сюжет поки відомо мало: лише те, що це точно не буде римейком фільму. "Коли я писав сценарій, у мене було так багато ідей, які я ніяк не міг передати в двогодинному фільмі, – каже Пон Джун Хо. – Я знав, що якби у мене було більше часу, я міг би розповісти ці історії. Тому наша мета – створити захопливу розширену версію фільму, як мінімум". В інтерв'ю Пон Джун Хо також наводить приклад того, які нові сюжетні лінії можуть з'явитися в серіалі. "Коли оригінальна економка, Мун Гван, повернулася пізно вночі додому після того, як її звільнили, щось трапилося з її обличчям. Навіть її чоловік питав про це, а вона не відповідала. Я знаю, чому у неї були синці на обличчі... У мене є всі ці приховані історії, які я зберігаю. І хочу розповісти світові!".

Це мінісеріал

Подейкують, що команда не збирається перетворювати "Паразитів" на "Гру престолів" і розтягувати історію на кілька сезонів. Ймовірно, це буде мінісеріал з усього кількома епізодами в сезоні – як "Шерлок Голмс" або "Нічний адміністратор".

Марк Руффало в головній ролі

Або ні... Як тільки HBO оголосили, що знімають серіал за мотивами "Паразитів", журналісти почали припускати, хто з'явиться в головних ролях. За інформацією видання Collider, Марк Руффало, номінант на "Оскара" і незмінний Галк у "Месниках", може зіграти головну роль у серіалі. Тим часом у заяві HBO йдеться, що серіал "перебуває на ранній стадії розробки, і спекулювати на будь-яких акторів – дуже рано". Сам актор в інтерв'ю TMZ цього тижня сказав: "Для мене велика честь зіграти в цьому серіалі, якщо мені це запропонують". З чуток, Руффало може зіграти Кіма Кітхека, главу бідної сім'ї.

Марк Руффало
Netflix чи HBO?

З тих пір, як "Паразити" отримали Гран-прі Каннського кінофестивалю, кінострічка вважається одним з головних фільмів року, тому за Пон Чжун Хо так і полюють телепродюсери. Те, що відбувалося навколо "Паразитів" між HBO і Netflix, журналісти називають справжньою медіавійною. У результаті Пон Чжун Хо вибрав співпрацю з HBO, в послужному списку яких є "Гра престолів", "Велика маленька брехня" і з десяток інших сильних проєктів.

Пон Джун Хо (в центрі) та його команда на церемонії "Оскар"
"Паразити" не єдині

Шанувальникам режисера слід знати, що "Паразити" – не єдиний серіал за мотивами фільмів Пон Чжун Хо. Уже в травні на каналі TNT виходить серіал "Снігобур". Це телевізійна адаптація однойменного фільму Пон Чжун Хо, неповторного постапокаліптичного трилера з Тільдою Свінтон у ролі моторошної диктаторки. Його дія відбувається в поїзді, який мчить крізь вкритий льодом та снігом світ. Головну роль у серіалі грає Дженніфер Коннеллі. Тому поки світ завмер в очікуванні серіалу за мотивами "Паразитів", можна подивитися "Снігобур".

Популярне на VOGUE