8 актрис, які перевтілилися в Жінку-кішку

Зої Кравіц стане наступною жінкою, яка одягне костюм Жінки-кішки в майбутньому "Бетмені" з Робертом Паттінсоном у головній ролі. Vogue згадує актрис, які зіграли культового персонажа як у кіно, так і на телебаченні.

З фантазій Білла Фінгера і Боба Кейна персонаж Жінки-кішки вперше з'явився в коміксі "Бетмен №1", опублікованому в 1946 році. Під її облягаючим чорним костюмом і маскою кішки ховається Селіна Кайл, колишня злочинниця-тінейджерка, яка перетворилася на ворога Бетмена, з яким вона любить грати в кицьки-мишки. Вона також була секретаркою з питань навколишнього середовища, повією, убитою своїм сутенером, і грабіжницею — особистість Жінки-кішки упродовж років формувалася багатьма інтерпретаціями письменників, але вона часто втілює жінку, яка постраждала від насильства, і яка має померти, щоб заново віднайти себе і помститися. Героїня гучно повернеться на екрани у 2022 році у фільмі "Бетмен" у виконанні Зої Кравіц. А тим часом Vogue згадує актрис, які в минулому надягали латексні костюми цього персонажа.

Джулі Ньюмар у телевізійному серіалі, "Бетмен", 1966-1967
Джулі Ньюмар у телевізійному серіалі, "Бетмен", 1966-1967

Найпершу Жінку-кішку в історії зіграла американська актриса і чарівна жінка Джулі Ньюмар. Її вбрали в котячі вушка, обтягуючий костюм, покритий блискітками, жирною підводкою підкреслили очі і уклали волосся в найкращих традиціях 1960-х років. Актриса перемагає на маленькому екрані з бешкетним зображенням комічної героїні, яка досягає успіху в мистецтві дражнити Бетмена і його товариша по команді Робіна.

Лі Мерівезер у фільмі "Бетмен", 1966
Лі Мерівезер у фільмі "Бетмен", 1966

Джулі Ньюмар, отримавши контракт на інший проєкт, була змушена передати свій комбінезон актрисі Лі Мерівезер для ролі Жінки-кішки у фільмі 1966 року. У стрічці, одягнена в такий же костюм з люрексом, Мерівезер настільки ж харизматична. В команді з Джокером, Пінгвіном і Сфінксом, Жінка-кішка викрадає дослідника, який винайшов процес, що дозволяє зневоднювати людські тіла до стану порошку.

Ерта Кітт у телевізійному серіалі, "Бетмен", 1967-1968
Ерта Кітт у телевізійному серіалі, "Бетмен", 1967-1968

Після відходу Джулі Ньюмар з проєкту, Ерта Кітт з'являється в третьому і останньому сезоні серіалу про Бетмена, де вона грає бунтівну героїню в більш гіркій і драматичній версії, ніж її колишні колеги. У своїй грі актриса спирається на своє повсякденне життя танцівниці, співачки кабаре і музи Орсона Уеллса, який навіть назвав її "найзахопливішою жінкою у світі". Юна дівчина з нещасливим дитинством зрештою досягла міжнародного успіху. Вона також була першою афроамериканською актрисою, яка зіграла роль Жінки-кішки.

Мішель Пфайффер у фільмі "Бетмен повертається", 1992
Мішель Пфайффер у фільмі "Бетмен повертається", 1992

У стрічці "Бетмен повертається", що вийшла у 1992 році, Мішель Пфайффер надягає латексний комбінезон зі швами, в якому Жінка-кішка повернулася з мертвих завдяки вуличним кішкам. Грайлива, пустотлива і жахливо сексуальна, американська актриса вміє вправлятися з батогом, як ніхто інший, настільки, що її назвали найбажанішою жінкою у фільмі на церемонії вручення нагород MTV Movie Awards того року. Треба сказати, що персонаж Жінки-кішки в інтерпретації Тіма Бертона втілює в собі естетику садо-мазо, яку 10 років тому перейняла і Геллі Беррі.

Геллі Беррі у фільмі "Жінка-кішка", 2004

Хиткий сюжет, безглуздий костюм, обурливий кітч — Жінка-кішка режисера Пітофа відзначилася усіма цими речами. Фільм був знищений критиками ще до його виходу, за що Геллі Беррі отримала премію "Золота малина" як найгірша актриса. Весела і сповнена насмішок, актриса все ж приїхала забрати свій приз, разом з "Оскаром", отриманим двома роками раніше.

Енн Гетевей у фільмі "Темний лицар: Відродження легенди", 2012
Енн Гетевей у фільмі "Тёмний лицар: Відродження легенди", 2012

"Темний лицар: повстання" знаменує кінець ери Крістіана Бейла в ролі Бетмена, смерть персонажа Маріон Котійяр і елегантне повернення Жінки-кішки, яку грає Енн Гетевей. В останній частині культової саги Крістофера Нолана актриса була обрана для того, щоб надягти облягаючий комбінезон і котячі вуха. Вийшла досить вдала інтерпретація на тлі попередньої спроби Геллі Беррі.

Камрен Бікондова в серіалі "Готем", 2014-2018

Серіал "Готем", що вийшов у 2014 році, розповідає про молодого Брюса Уейна, який кількома роками раніше став свідком убивства своїх батьків на темній вулиці в Готемі. Уся серія — про розслідування інспектора Джеймса Гордона, єдиного некорумпованого чиновника в зіпсованому місті, який також хоче знайти винуватця цього вбивства. Ми зустрічаємося з багатьма головними персонажами, які з'являться в майбутньому у Бетмена, ще зовсім юними, такими, як Селіна Кайл, вона ж Жінка-кішка, яку грає американська актриса Камрі Бікондова. Дорослу Жінку-кішку згодом зіграє Лілі Сіммонс у фіналі серіалу.

Зої Кравіц на зйомках фільму "Бетмен", 2022
Зої Кравіц на зйомках фільму "Бетмен", 2022

Яким буде Бетмен Роберта Паттінсона? Щоб з'ясувати це, нам доведеться почекати до 2022 року. Актор, який знову і знову проявляє себе, коли доходить до гри похмурих і закатованих персонажів. Поруч з ним ми зустрінемо Коліна Фаррелла в ролі Пінгвіна і Зої Кравіц в ролі Жінки-кішки. Судячи з перших світлин знімального майданчика, зроблених в Ліверпулі, Жінка-кішка нового покоління має приголомшливий вигляд. Героїня, яку грає Кравіц, одягнена в чорний вініловий шкіряний плащ, ультрасексуальні черевики на шнурівці і відповідний капелюх, безсумнівно, дуже стильна.

За матеріалами vogue.fr

Популярне на VOGUE