5 моторошних серіалів, які надихнуть на святкування Гелловіна

В основі історії Гелловіну вкоренилися відсилання, пов'язані зі смертю і потойбічними силами. Vogue.ua вирішив відштовхнутися від зворотного. Ось 5 серіалів, де майже немає надприродного, але є сюжет, від якого мурашки по тілу, і який стане чудовою підмогою для тематичної вечірки (або бесіди) на Гелловін у цьому році.

imageЗаставка першого сезону серіалу "Американська історія жахів"
"Паперовий будинок"

Іспанський серіал "Паперовий будинок" став окрасою весняного карантину і продовжує тривожити душу, адже мав інтригуюче завершення. До виходу п'ятого сезону залишилося трохи менше восьми місяців, і незрозуміло чого хочеться більше: дізнатися, що ж буде далі, а чи сидіти тихенько, з побоюванням відраховуючи дні до прем'єри нового сезону. У будь-якому разі, цей шедевр про грабіжників у червоних костюмах і масках Далі, якими керує Професор, маючи компрометуючу благу мету, гідний стати центральною темою Гелловіна 2020. Тим більше, що костюм підібрати буде нескладно.

Кадр із серіалу "Паперовий будинок"
"Розповідь служниці"

Серіал-антиутопія "Розповідь служниці", знятий за однойменним романом Маргарет Етвуд, довго був на слуху. Ця оповідь радше моторошна, ніж розважальна, а з огляду на постійну актуальність розмов про права жінок, цей Гелловін не можна провести, не згадавши бодай одну з історій. На жаль, погляди серіального суспільства на роль жінок у світі часом збігаються з тим, що нам пропонує реальність. Свято, що наближається, може стати чудовою нагодою, щоб відволіктися від проблем насущних, якоюсь мірою їх висміявши.

Кадр із серіалу "Розповідь служниці"
"Рівердейл"

Дивовижні і не дуже речі, які відбуваються в американському містечку Рівердейл, змушуючи групу старшокласників розслідувати незрозумілі ситуації — чудова тема для вечірки. У серіалі немає надприродних явищ, але є маніяк-убивця, група мафіозі, сумнівна секта і яскраві персонажі, в яких можна вбратися.

Кадр із серіалу "Рівердейл"
"Американська історія жахів"

Серіал, який стане легендою, стартував у 2011 році, а шанувальники з усього світу чекають виходу десятого сезону в 2021 році. Знятий в жанрі жахів, серіал "Американська історія жахів" за дев'ять сезонів запропонував глядачеві стільки ж різних сценаріїв, які не схожі один на одного, пов'язані лише стилістикою і головними персонажами. Була б то історія про фрікшоу, жахи психлікарні або ж літо в таборі — кожна з них стане чудовим сценарієм для святкування Гелловіну в цьому році.

Кадр із серіалу "Американська історія жахів"
"Чорне дзеркало"

Найсучаснішу і несподівану для Гелловіну історію вдасться відтворити за мотивами серіалу "Чорне дзеркало", який від і до просочений своєрідною ненавистю до технологічних реалій, що оточують більшість із нас у XXI столітті. Сатирична оповідь серіалу дає можливість придумати за його мотивами власну вечірку, де соціальні мережі, месенджери і постійний режим онлайн нагадують потойбічну силу, серед якої ми живемо.

Кадр із серіалу "Чорне дзеркало"

Популярне на VOGUE