5 найгарніших кінострічок з Еммою Стоун

Одна з найвідоміших голлівудських кіноакторок, володарка премії "Оскар", муза Вуді Аллена і Йоргоса Лантімоса Емма Стоун святкує свій 35-й день народження, а Vogue.ua згадує найкрасивіші фільми за її участі.

imageЕмма Стоун у рекламній кампанії Louis Vuitton, 2018

"Бьордмен", 2014

У кар'єрі Емми Стоун "Бьордмен" Алехандро Гонсалеса Іньярріту закріплений міцно: це жорстке, дотепне, трагікомічне кіно. За "Бьордмена", який розповідає історію культового актора, що намагається повернутися на акторський олімп, Емма Стоун отримала свою першу номінацію на "Оскара".

"Магія місячного сяйва", 2014

Статус музи Вуді Аллена Емма Стоун набула 2014 року, коли культовий режисер запросив її на головну роль у свою нову романтичну комедію з назвою "Магія місячного світла". Стоун дісталася роль молодої спіритуалістки Софі, яка закрадається в довіру до забезпечених сімей. Дія фільму відбувається у 1920-ті роки на французькому Лазурному узбережжі. Середземне море, капелюшки з живими квітами й мереживні сукні дуже личать Еммі.

"Невідомий проєкт Вуді Аллена", 2015

Друга поспіль стрічка Вуді Аллена, де Емма Стоун отримала роль. "Невідомий проєкт Вуді Аллена" — це детективна драма про професора філософії, що загруз в екзистенційній кризі. Боротися з депресією йому допомагає роман зі студенткою. Головні ролі в картині виконали Емма Стоун і Гоакін Фенікс. Прем'єра фільму відбулася 2015 року в межах позаконкурсної програми Каннського кінофестивалю.

"Ла-Ла Ленд", 2016

Третій спільний фільм Раяна Гослінга і Емми Стоун. Мюзикл "Ла-Ла Ленд" режисера Дем'єна Шазеля — це історія кохання джазового музиканта Себастьяна й акторки Мії. Прем'єра фільму відбулася на Венеційському кінофестивалі 2016 року. "Ла-Ла Ленд" отримав позитивні відгуки кінокритиків і приголомшливий ефект під час сезону кінонагород. Картина здобула перемогу в усіх семи номінаціях, у яких була представлена ​​на церемонії "Золотий глобус", чим встановила рекорд за всю історію премії. Також отримала одинадцять номінацій премії BAFTA у п'яти категоріях. Винятком не стала і премія Американської кіноакадемії: фільм був представлений у 14 номінаціях, повторивши рекорд картин "Все про Єву" і "Титанік", та здобув перемогу в шести категоріях. Саме роль Мії принесла Еммі Стоун її першого "Оскара".

"Фаворитка", 2018

Грецький режисер Йоргос Лантімос, володар премії Каннського кінофестивалю і номінант премії "Оскар", автор "Лобстера" і "Священного оленя". "Фаворитка" — перша в біографії знаменитого режисера історична трагікомедія, дії якої відбуваються в XVIII столітті. У центрі сюжету — підкилимні політичні інтриги в епоху правління королеви Анни. Як завжди, в головних ролях провідні актори — Емма Стоун, Рейчел Вайс і Олівія Колман.

Популярне на VOGUE