До цього Різдва готуємо класичний англійський кекс

Напередодні свят готуємо класичний англійський різдвяний кекс. Дуже простий рецепт і кілька годин дружби з духовкою — звільніть хоча б половину дня, щоб присвятити час головному десерту цієї зими.

imagePhoto: Getty Images

Різдвяний кекс традиційний десерт, який готують на честь головного свята в році у всьому світі. Основою будь-якого такого пирога є велика кількість сухофруктів, цукатів і горіхів. Проте кожен пиріг відрізняється якоюсь культурною "родзинкою", яка і визначає приналежність кексу певній країні.

Так, класичний англійський кекс готується задовго до самого свята в ідеалі, за кілька тижнів до Різдва. Пиріг має настоятися, як гарне вино, просочитися бренді і увібрати в себе смаки і аромати всіх спецій та ягід. Втім, можна спробувати приготувати пиріг і в цьому році, щоб повністю відчути атмосферу чарівництва і свята вже зараз.

Англійський різдвяний кекс
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

525 г сушеної смородини;

225 г золотистих родзинок;

225 г родзинок;

110 г змішаних цукатів (дрібно нарізати);

1 склянка зацукрованої вишні (розрізати навпіл);

300 г борошна;

Дрібка солі;

0,5 ч. л. змішаних спецій;

0,5 ч. л. меленої кориці;

0,5 ч. л. меленого мускатного горіха;

300 г вершкового масла (злегка розм'якшеного);

300 г м'якого коричневого цукру;

Половинка лимона (без цедри);

6 великих яєць (злегка збитих);

3 ст. л. бренді (і ще кілька ложок для просочення).

Приготування:

Насолоджуйтесь!

Популярне на VOGUE