До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мода на карантині: спецпроєкт ЦУМу з українськими фотографами

Карантин — час пробувати щось нове. Особливо це стосується представників креативних професій. ЦУМ вирішив підтримати незламний дух творчості й запросив п’ятьох українських fashion-фотографів зняти взуття, сумки та аксесуари з нових колекцій прямо в домашніх умовах. Допомагали їм у цьому підручні засоби, саморобний декор і кураторський погляд стилістки Євгенії Скварської, яка віртуально була присутня на кожному зніманні. У проєкті взяли участь — Денис Маноха, Сергій Васильєв, Аня Брудна, Лера Леванова, Саша Серафимович.

Козаки Golden Goose

"Ключове слово останніх тижнів для мене — смиренність. Світ змінюється й мода разом з ним. Ми закрилися вдома, але разом зі своєю творчістю. У цьому проєкті все зроблено, не виходячи з локдауну. Я зробила п’ять стилістично різних добірок аксесуарів, які розвіз кур’єр, а фотографи створили твори мистецтва. Це наша відповідь. Те, як ми міняємо підходи й створюємо нові жанри", — прокоментувала Євгенія Скварська.

Реклама
Сергій Васильєв

Фотограф Сергій Васильєв зустрів карантин у Дубаї, проте через ситуацію, що склалася, йому довелося екстрено повернутися в Україну й скасувати багато знімань. Про проєкт з київським ЦУМом він розповідає: "Я тільки переїхав на нову знімну квартиру й складність для мене полягала в тому, щоб знайти те, чим заповнити кадр через брак відповідного світла. Довелося розібрати фоторами й використовувати їх і плічка як фон і доповнення в кадр".

Сумка Aspinal of London, мюлі Cult Gaia
Олександра Серафимович

Олександра Серафимович відома насамперед як фотографиня-портретистка, тому пропозицію про роботу з предметами зустріла з особливою цікавістю: "Я не думала над концепцією й не опрацьовувала плану: у кімнаті з’явилося західне світло, яке я відбила через дзеркало на туфлі, ось і все. На другому фото я використала корали, що їх привезла з острова Сумба, а також скульптуру Антона Саєнка, яку купила в naked room: це образ — коли абсолютно naked, але в кольє, біжиш безлюдним пляжем". До самого карантину Олександра ставиться філософськи й вважає його чудовою можливістю для модної індустрії перезавантажитися й стати усвідомленішою.

Сумка Serpui, босоніжки Cult Gaia
Кольє Timeless Pearly
Анна Брудна

"Нині видається, ніби весь світ зупинився й у цьому є щось магічне. Мене надихає незвичність ситуації, у якій ми опинилися, і зміни, які однозначно з нами відбудуться. Саме час усім, хто має змогу, зі спокійною душею відпочити, прислухатися до себе, навчитися чогось і накопичити творчу енергію для майбутніх звершень", — розповідає Анна Брудна, яка додала до вибраних аксесуарів усього кілька предметів, і, за її словами, отримала величезну втіху від процесу.

<b>BRUDNA</b>

Денис Маноха

"Я — трохи Плюшкін за натурою, і часто збираю вдома різні речі, які, на мою думку, матимуть гарний вигляд у кадрі: наприклад, чудово засохлі квіти або кілька шматків мармуру з пляжу в Португалії. Завдяки цьому проєкту мені нарешті випала нагода їх дійсно залучити. Загалом працювати вдома дуже приємно: все напохваті й не потрібно тягнути в студію тонни гіпотетичного декору. Але тут мені дуже пощастило: у мене вдома гарне природне світло", — поділився деталями свого знімання фотограф Денис Маноха.

Сумка, сережки Versace, босоніжки Manu Atelier. Праворуч — мюлі Cult Gaia
Лера Леванова

"Мені близький меседж, який висловив у своїй картині з нарцисами Девід Хокні: „Пам’ятай, вони не можуть скасувати весни"". Я бачу, як люди в сторис стали більше радіти простим гарним речам: квітам, світлу дому, острівцям природи дорогою до крамниці або квітучим деревам. Я перебуваю на цій самій хвилі натхнення. Думаю, дуже важливо знаходити в собі сили фокусуватися на позитивних моментах і шукати плюси й можливості", — розповідає про свій карантин фотографиня Лера Леванова, яка перед його початком встигла з’їздити на Сицилію й набратися енергії цього колоритного місця.

Ботильйони Manu Atelier
Сумка Danse Lente

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.