До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Картаті жакети з візерунком "гусяча лапка" — модна покупка грудня

Нині неможливо уявити модний гардероб без картатого жакета. У сезоні осінь-зима 2020/2021 дизайнери представили різноманітні варіації блейзерів з картатим принтом — від легендарного шотландського візерунка "тартан" до різнобарвного квадратного орнаменту "віші". Однак головним візерунком, що прикрасив колекції брендів, став принт "гусяча лапка", який так любила носити принцеса Діана. Цього сезону на подіумі з’явилися як жакети в класичний чорно-білий візерунок, так і моделі з різнокольоровими ламаними картами.

Принцеса Діана, 1987

Орнамент "гусяча лапка", який ще називають "pied-de-poule" або "зуб собаки" являє собою геометричний візерунок, що складається з ламаних клітинок або абстрактних багатокутників. Цей контрастний і помітний принт став популярний у 1930-х завдяки Коко Шанель, яка невпинно освідчувалася йому в любові. Пізніше, у 1950-х, цей класичний візерунок вписав у свої колекції Крістіан Діор, а потім вже він з’явився в інших брендів. Цієї зими маскулінні жакети з ламаними червоно-чорними картами представили Versace, приталений елегантний блейзер з’явився в Off-White, ретро-версія з відкладним коміром — у Gucci й укорочена модель вільного крою — у David Koma.

Реклама
Versace
Off-White
Gucci
David Koma

Vogue.ua зібрав модні картаті жакети з візерунком "гусяча лапка", які можна купити вже зараз.

<b>жакеты в гусиную лапку</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.