До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які вишиванки українки зберігають у себе в гардеробах

Кожен третій четвер травня в Україні святкують День вишиванки. Цього року, коли мільйони українців розкидані по світу, це свято набуває особливого значення. Вишиванки – невіддільна частина нашої ДНК та культурного коду нашої нації. Напередодні свята, за підтримки Foberini та Pandora, ми зв’язалися з трьома українками, у гардеробах яких збереглися старовинні вишиванки, і дізналися їхню історію. Дизайнерка Світлана Бевза, рестораторка Марія Дідковська та Ірина Ковальчук, засновниця івент-агенції Ultra Promo, поділилися з нами своїми сімейними фото та розповіли про найцінніші вишиванки у власних колекціях.

Реклама

Ірина Ковальчук має в колекції унікальну вишиванку з Одеси, прикрашену вишитим виноградом. Марія Дідковська успадкувала свою вишиванку від прабабусі Варвари. А Світлані Бевзі під час евакуації з України довелося залишити всю свою колекцію національного одягу в будинку, у Києві. І попри те, що війна розкидала нас усіх по світу – вишиванка однаково залишається в нашому серці.

Ірина Ковальчук, Світлана Бевза та Марія Дідковська, 2019

Унікальність українських вишиванок полягає ще й у тому, що, попри їхній глибокий символізм, вони мають абсолютно сучасний вигляд і з ними легко створювати різні образи. Популяризує вишиванки й український бренд FOBERINI, в колекціях якого є як вишиті блузи різних кольорів, так і сукні-вишиванки. Їх можна поєднувати і з класичними штанами, і з грубими сандалями, і різноманітними аксесуарами. Доповнити образ тут допоможуть ювелірні прикраси PANDORA – цей бренд відомий різноманітними колекціями на щодень. Серед наших фаворитів – ланцюжковий браслет Pandora ME та сережки у вигляді сердець з лімітованої золотої колекції.

Мідісукня Foberini, намисто Pandora та сережки Pandora
Мінітуніка Foberini та подарунковий комплект Pandora
Блуза Foberini та браслет Pandora
Мідісукня Foberini та лімітована колекція золотих прикрас Pandora
Рожевий костюм Foberini, браслет Pandora та каблучка Pandora ME

Довідка Vogue:

FOBERINI – український бренд, який з 2014 року переосмислює старовинні традиції та представляє продукт, у якому автентика органічно поєднується із сучасністю. Серед гітів бренду, які однаково популярні по обидва боки Атлантики – сукні-вишиванки з квітчастими візерунками в жовтому та блакитному відтінках, вишивка білим по білому, а також стилізовані сукні для офісу. Докладніше ознайомитися з колекціями FOBERINI можна за посиланням.

PANDORA – один із найулюбленіших ювелірних брендів українок, який уже багато років допомагає нам створювати стильні образи на щодень, експериментувати під час вибору прикрас і в такий спосіб виявляти власну індивідуальність. Крім знаменитих браслетів з намистинами, у колекції цього данського бренду є безліч тематичних прикрас, мінімалістичних виробів та аксесуарів на всі випадки життя. Більше прикрас – за посиланням.

Відео: Поліна Гребеник

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.