До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велике повернення спідниць-олівців у колекціях осінь-зима 2023/2024

Минулого сезону найпопулярнішими спідницями вважалися міні, натхнені нульовими роками. Цієї весни дизайнери повернулися до більш стриманої естетики 1990-х років і представили в колекціях максіспідниці. А що стосується наступного сезону осінь-зима 2023/2024, то настав час вибирати середню довжину до колін. Тепер спідниці-олівці, які десятиліттями вважалися головним елементом офісного дрескоду, проникають у наш повсякденний гардероб у ролі модної складової образу.

Versace
Versace

Реклама

Як надати цьому незамінному елементу офісного стилю свіжішого вигляду? Вся справа в стилізації. Погляньте на спідничний костюм Saint Laurent, чий крій нагадує про 1980-ті, але водночас уникає шаблонності. "Можливо, елегантність — це те, чого ми сьогодні не відчуваємо. Можливо, нам це байдуже. Можливо, вона має якесь інше значення, а може, взагалі не має значення. Але я дійсно хотів показати, що значить — бути красиво одягненими", — заявив Ентоні Ваккарелло.

Saint Laurent
Saint Laurent

Christian Dior
Christian Dior

Міучча Прада також запропонувала свіжий погляд на спідницю-олівець, що можна побачити у колекціях Miu Miu та Prada. Дизайнерка зізналася: "Якби я була молодшою, то вийшла б у трусиках!" Міучча показала труси замість спідниць, прикрашені камінцями, та різнокольорові колготки для сміливих модниць, а для шанувальниць елегантного стилю — спідниці до колін із вельвету, зигзагоподібної вовни та текстурованої шкіри. Щоб зробити образ цікавішим, спробуйте зухвалий прозорий горошок Miu Miu або пухову ковдру Prada.

Miu Miu
Miu Miu

Gucci
Gucci

Відповідно до тренду "тиха розкіш", чорні спідниці запанували в колекціях осінь-зима 2023/2024. Гізер Даймонд Стронгарм відкрила шоу Christian Dior у спідниці-олівці із заправленою розстебнутою білою сорочкою, а Джіджі Гадід зʼявилась на показі Донателли Версаче в Лос-Анджелесі в стильному костюмі силуету "пісочний годинник". "Я хотіла повернутися до крою та форми одягу, щоб зосередитися на ідеальній маленькій чорній сукні та ідеальному чорному костюмі", — зазначила Версаче.

16Arlington
16Arlington

Christopher Kane
Christopher Kane

Але крім класичної чорної спідниці-олівця в сезоні осінь-зима 2023/2024 було багато експериментів з кольорами і дизайнами. Від стилю дербі в колекціях Gucci та Hermès до пурпурових вінілових варіантів Christopher Kane та складного бісеру 16Arlington. Отже, класична спідниця-олівець була переосмислена у всіх напрямках і отримала свіже прочитання. Нижче дивіться наймодніші моделі осіннього сезону.

<b>THE ROW</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.