До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 трендів, які НІКОЛИ не мають повертатися в моду... ніколи

У кожного з нас були моменти в житті, коли ми дивилися на старі фото й думали: "Боже, що на мені вдягнуто?" Навіть якщо тоді ви були переконані, що маєте неперевершений вигляд.

Так, сьогодні тенденції стали мінливішими, а мода більш неоднорідною. Чи думали ми колись, що зажадаємо одягнути пару джинсів з низькою посадкою? Чи що знову вбиратимемося в сукні поверх штанів? Ні. Врешті, мода справді може бути циклічною. І, безумно, в архівних колекціях є безліч неймовірних знахідок. Однак, перебираючи старі світлини, можна простежити певні тенденції, які прийшли й зникли — і вони повинні залишитися в минулому назавжди. Для моди такою епохою є початок 2000-х. Так, у сімдесятих було багато сумнівних тенденцій, і навіть не починайте говорити про вісімдесяті! Але неможливо заперечити, що світ трохи втратив голову, коли почалося нове тисячоліття.

Реклама

1. Капрі

Капрі, також відомі як штани три чверті, довші за шорти, але не такі довгі, як штани. Багато хто намагався створити з ними стильний образ, і більшості це не вдалося. Загалом це доволі дивна річ, яку ніколи не потрібно купувати чи вдягати.

2. Болеро

Болеро було непотрібним доповненням до кожного гардероба початку 2000-х. Ця річ не має жодного функціонального чи стратегічного значення, та й, відверто кажучи, естетичного також. Як одного разу сказала Гіларі Дафф, болеро можна порівняти з "очікуванням дощу під час посухи: марно і розчаровує".

3. Піратські штани

Складно вигадати щось, що шокувало б у світі моди так, як піратські штани. Можливо в них було комфортно та легко в спекотну погоду, але навіть ці принади не виправдовують їхнє існування. Тому є лише одне запитання: хто започаткував цю тенденцію і що вони мали проти моди та людства?

4. Будь-що від Ed Hardy

Широка популярність бренду Ed Hardy — один з найтемніших і найтривожніших часів в історії моди, які неможливо забути. Бренд завжди працював за принципом "більше — краще", але всі ми знаємо, що ця філософія швидко зазнала нищівної поразки у всіх сферах життя.

5. Непотрібні пояси

Хочеться помандрувати в минуле і запитати Дженніфер Лопес про те, що тримав її ремінь. Однак, вона не єдина обвішувала себе такими цяцьками, в яких немає жодного сенсу: ні функціонального, ні стилістичного.

6. Справжнє хутро

З очевидних причин, будемо сподіватися, що носіння справжнього хутра назавжди залишиться в минулому й невинні тварини не будуть страждати заради моди.

7. Ультравузькі шарфи

Свого часу ультравузькі шарфи були одним з найпоширеніших та найпопулярніших трендів. Здається, у 2000-х вони були головним аксесуаром й заміняли будь-які прикраси. Чому? Для чого? Щоби що? Багато запитань, мало відповідей.

8. Мініатюрні капелюшки (fascinator)

У випадку, якщо ви витіснили цей тренд зі своєї пам'яті, нагадаємо, що це був жахливий час, коли всі носили вуалетки, ніби прямували на вечірку в саду королеви Єлизавети II.

9. Чоботи з відкритим носком

Відкриті пальці в поєднанні з черевиками до стегон? Божевілля.

10. Кросівки на танкетці

Не будемо лукавити, ледь не всі колись хотіли те взуття Isabel Marant. Однак, озираючись назад, геть не зрозуміло, чим кросівки заслужили таке ставлення. На щастя, настав час відпочити від будь-якого гібридного взуття.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.