До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому оренда одягу стає дедалі популярнішою

Вплив модної індустрії на навколишнє середовище — від відходів, які потрапляють на звалища до викидів вуглецю та нестабільних виробничих процесів — збільшує попит на більш екологічно свідомі пропозиції. Є чіткі ознаки того, що споживачі сприймають послуги оренди одягу як спосіб зменшити свій вплив на планету. Послуги прокату дозволяють орендувати одяг, взуття та аксесуари, від протисонцевих окулярів до прикрас.

Реклама

Однією з найвідоміших прихильниць оренди одягу є принцеса Вельська. Згадати лише її вихід на премії Earthshot у Бостоні. Тоді Кейт Міддлтон була в зеленій сукні Solace London, взятій напрокат у британської компанії Hurr. Замість того, щоб купити нову сукню, вона вирішила просувати більш екологічний і доступний спосіб одягання. За підрахунками лише компанії Rent the Runway їхня модель оренди зменшила виробництво одягу на 1,3 мільйона одиниць з 2010 року (понад 250 мільйонів літрів води та 44,2 мільйона фунтів викидів CO2 було заощаджено в процесі).

В чому полягає сенс оренди одягу?

Прокат одягу — це послуга, яка дозволяє орендувати одяг та аксесуари на певний термін. Цими послугами можна користуватися при виборі вбрання і для особливих подій, і на щодень. Після закінчення терміну прокату клієнти просто повертають речі.

Які переваги оренди одягу?

Оренда одягу може бути зручним і вигідним способом мати свіжий і різноманітний гардероб, не витрачаючи зайвих коштів. Більшість прокатних компаній дозволяють орендувати дизайнерський одяг і аксесуари за незначну частину роздрібної ціни. Одяг напрокат не тільки більш доступний, але й дозволяє носити найновіші колекції, не зобов’язуючись їх купувати. По завершенню терміну оренди ви просто повертаєте його назад – і не турбуєтеся про зберігання чи продаж речі, яку більше не будете носити. Для любителів моди, які хочуть залишатися в тренді без зайвих витрат, одяг напрокат є ідеальним рішенням.

Сталий розвиток

Оренда одягу є більш екологічною, ніж покупка нового. Ні для кого не секрет, що виробництво та споживання моди завдає великої шкоди навколишньому середовищу. Один зі способів зменшити цей вплив — це саме орендувати, а не купувати. Коли ви орендуєте одяг, ви продовжуєте термін його служби та зменшуєте кількість ресурсів, необхідних для виробництва нових речей. Крім того, одяг, взятий напрокат, часто вищої якості, ніж той, який ви знайдете у звичайному магазині, а це означає, що він прослужить довше.

Економія витрат

Оренда одягу доступніша, ніж покупка нового. Зокрема в умовах світової економічної кризи та стрімкого зростання цін. Пара джинсів може коштувати декілька тисяч гривень, а вартість дизайнерської сукні може легко перевищувати сотні доларів. Для багатьох людей вартість одягу просто занадто високою. Оренда стає ідеальною альтернативою покупці.

Можливість експериментувати та знайти свій стиль

Знайти свій стиль, коли ціна одягу є обмежувальним фактором, складно. А оренда дозволяє спробувати різноманітні бренди, стилі та образи. Це весело —досліджувати щось інше, нове, і завдяки прокату одягу ви можете експериментувати досхочу.

Як швидко зростає популярність оренди одягу?

Тренд на оренду одягу розвивається стрімкими темпами. Згідно зі звітом Business of Fashion, очікується, що світовий ринок оренди зросте до 4,4 мільярда доларів США до 2025 року.

Модний тренд на оренду одягу зумовлений кількома факторами, зокрема розвитком соціальних мереж, підвищенням вартості одягу та прагненням до стабільності. Оскільки все більше людей дізнаються про варіанти прокату, а компанії розширюють свої пропозиції, модна тенденція оренди, ймовірно, продовжуватиме зростати швидкими темпами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.