До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Техніка кроше в колекціях весна-літо 2020

У сезоні весна-літо 2020 дизайнери знову згадали про найжіночніший і найтактильніший тренд 70-х років — кроше. Ажурне в’язання й делікатне плетіння гачком з вигадливими квітчастими візерунками, яким свого часу віддавала перевагу Джейн Біркін, тепер знову складають основу літнього гардероба. Дизайнери, надихнувшись у цьому сезоні богемною естетикою, переосмислили техніку кроше й запропонували сучасні прочитання старомодного бабусиного в’язання — від кокетливих суконь до елегантних костюмів.


Isabel Marant
Сукні

Цього літа неможливо відірвати погляд від ажурних суконь, виготовлених у техніці кроше. Легке в’язання, фантазійні візерунки й напівпрозорість ваблять своєю ніжністю й делікатністю. Jonathan Simkhai показали складно вигадану в’язану сукню, яка навіть на фото випромінює затишок і зручність, а Oscar de la Renta зробили ставку на вечірній варіант — зухвале міні з довгими торочками й ажурними вставками.

Реклама
Jonathan Simkhai
Oscar de la Renta
Топи

Вкорочений яскравий топ або сексуальний бралет, зв’язаний з різнобарвної пряжі технікою кроше, — головний літній елемент гардероба. Його можна одягти з улюбленими джинсами, шортами в стилі сафарі або романтичною спідницею в дрібний квітчастий принт. Шанувальниці богемної естетики музичного фестивалю Coachella точно оцінять новий тренд і знайдуть цікаві моделі в колекціях Giambattista Valli й Altuzarra.

Giambattista Valli
Altuzarra
Костюми

Цього літа в тренді не тільки білосніжні брючні костюми, але й ажурні варіанти, що складаються зі складного й делікатного плетіння. Дизайнери пропонують розбавити свій гардероб спідницями й блузами з бавовняного кроше із загадковими орнаментами. Творчий дует Стефано Габанна й Доменіко Дольче радять зробити ставку на ажурний ансамбль у відтінку соломи, а Стелла Маккартні пропонує драматичний вечірній образ — костюм із чорного плетіння, облямований білою окантовкою і яскравими в’язаними сережками в стилі кроше.

Stella McCartney
Dolce & Gabbana
Накидки

У сучасному світі з кожним днем ​​стає все важче й важче дивувати. Речі з категорії fast-fashion втрачають свою цінність, але не ручна праця. Так, накидки, що сплетені гачком і подібні до вінтажних скатертин, цього літа знову стали популярними й актуальними. Marine Serre показали максі варіант з білого грубого в’язання, а Loewe — мінікейпи з вишуканими шовковими зав’язками.

Marine Serre
Loewe

Vogue.ua зібрав 15 речей, виготовлених технікою кроше — від дрібного в’язання до великих структурних візерунків.

<b>crochet</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.