До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спідничний костюм — головна покупка цієї осені

Мода має циклічний характер. Цього сезону до списку головних покупок вересня потрапив спідничний костюм, який був модним трендом в 1950-х роках. Цей комплект із вінтажним шармом вже можна назвати позачасовим. Сьогодні в костюмах із жакета й спідниці ходять знаменитості й it-girls, зокрема Розі Гантінгтон-Вайтлі, Шарлотта Казірагі і Єва Лонгорія.

Chanel весна-літо 1959
Chanel весна-літо 1959

Реклама

Вперше спідничний костюм був представлений у 1900-х роках англійським Домом моди John Redfern. Поступово цей елемент гардероба утвердився як уніформа активних жінок завдяки вечірньому костюму Lanvin, який з’явився в 1934 році. Наприкінці 1940-х і початку 1950-х Chanel і Dior також представили свої версії — відповідно, з твіду та зі спідницею-віночком. Так і зʼявилася мода на спідничний костюм, який зараз є символом французької елегантності.

Chanel осінь-зима 2023/2024
Chanel осінь-зима 2023/2024

Saint Laurent осінь-зима 2023/2024
Saint Laurent осінь-зима 2023/2024

У нових колекціях сезону осінь-зима 2023/2024 модні бренди знову представили цей позачасовий комплект. Якщо Chanel залишилися вірними своєму фірмовому твідовому костюму, то Saint Laurent зробили ставку на спідничний комплект із маскулінним характером: з драматичними лініями та гіперболізованими плечима. Але між ними є і спільна риса: спідниці довжиною до колін ідеального вінтажного силуету.

Розі Гантінгтон-Вайтлі
Розі Гантінгтон-Вайтлі

Єва Лонгорія
Єва Лонгорія

Спідничний костюм також підкорив серця знаменитостей. 31 серпня Розі Гантінгтон-Вайтлі була помічена в Парижі в кремовому ансамблі, який доповнила сандалями Chanel, протисонцевими окулярами-авіаторами та полотняною сумкою Valentino. І Розі не єдина зачарована цим типово французьким шиком. Минулого місяця Єва Лонгорія вибрала нюдовий спідничний костюм, який поєднала з білим топом і туфлями в тон. Це той самий одяг, який точно вписується в актуальні силуети офісного стилю.

Шарлотта Казірагі
Шарлотта Казірагі

Клеманс Поезі
Клеманс Поезі

Тим часом Шарлотта Казірагі прийшла на показ Chanel Haute Couture осінь-зима 2023/2024 в твідовому костюмі, прикрашеному делікатними квітами. Свій образ вона завершила парою двокольорових човників і стьобаною рожевою сумкою — також Chanel. Клеманс Поезі з’явилася в картатому бордовому костюмі зі спідницею, який подружила з чорним стьобаним клатчем Chanel і чорними човниками з відкритим носком. Досконало поєднуючи елегантність і стиль, Амаль Клуні пройшлася вулицями Нью-Йорка в бездоганному ансамблі — блейзері з короткими рукавами та плісированій спідниці у шкільному стилі. Особливого шику надали блискучі туфлі та сонячні окуляри ретросилуету.

Амаль Клуні
Амаль Клуні

Норвежка Дар’я Бараннік на показі Ganni весна-літо 2024 у Копенгагені надала нового виміру спідничному костюму. Вона зробила ставку на чорну максіспідницю та укорочений блейзер, який поєднала з мереживним бюстгальтером, окулярами в квадратній оправі та коричневою сумкою Chanel.

Дар’я Бараннік
Дар’я Бараннік

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.