До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найпопулярніша карта в колекціях осінь-зима 2020/2021

Карта — універсальний принт, актуальний у будь-яку пору року. Її обожнюють абсолютно всі модниці, а дизайнери з року в рік пропонують нові варіації речей картатого візерунка. Цього сезону в центрі уваги опинилися такі різновиди карти, як елегантна "гусяча лапка", класична шотландська карта "тартан", сучасне прочитання "windowpane", палкий візерунок "мадрас", лаконічний "принц Уельський" і різнобарвний квадратний орнамент "віші". Vogue.ua зібрав наймодніші різновиди карти в колекціях осінь-зима 2002/2021.

Lanvin
Гусяча лапка

Вінтажній карті "гусяча лапка" до часових меж байдуже — вона як була популярною за часів Римської імперії в Шотландії, так і є актуальною дотепер. Орнамент, який ще називають "п’є-де-пуль" і "зуб собаки" являє собою ламані карти або абстрактні багатокутники в чорно-білому прочитанні, проте тепер наявні різноманітні варіації культового візерунка. Цієї осені велика "гусяча лапка" з’явилася на штанах і пальтах у колекції Off-White, на маскулінних жакетах Versace й утилітарних пальтах зі шкіряними вставками Hermes.

Реклама
Off-White
Versace
Hermes
Тартан

Мабуть, найвідоміша шотландська карта — "тартан". Цей складний орнамент складається з різнокольорових смуг різної ширини, що перетинаються під прямим кутом і утворюють прямокутні зони, заповнені діагональними смужками. У колекції Etro можна побачити класичний брючний костюм у цю карту, у Lanvin — утеплений жакет з хутром, а в Marc Jacobs — елегантний комбінезон.

Etro
Lanvin

Marc Jacobs
Принц Уельський

Для ділових зустрічей та офісного дрес-коду краще вибирати цієї осені лаконічну й спокійну карту "принц Уельський". Свою назву ця карта отримала завдяки Едуарду VIII, він же герцог Віндзорський. Принц так любив костюми, прикрашені цим орнаментом, що мимоволі популяризував візерунок, який пізніше назвали на його честь. Віндзорську карту спершу вважали принтом чоловічого гардероба, проте нині дизайнери дедалі частіше показують цей орнамент у жіночих колекціях. Наші фаворити: штани Tod's, пальто Ermanno Scervino і монохромний ансамбль Alberta Ferretti.

Alberta Ferretti
Tod's
Ermanno Scervino
Віші

Культову карту "віші", або гінгем, що складається з контрастних квадратів, спершу використовували для пошиття домашнього текстилю. Зокрема, орнамент прикрашав скатертини, серветки та рушники, а потім отримав нове життя завдяки Бріджит Бардо, яка на весілля вдягнула просту сукню з картатої тканини. Цієї осені візерунок "віші" з’явився на мініспідницях у колекції Christian Dior, тим часом Fendi показали об’ємні дуті куртки в парі зі спідницею-олівцем, а Michael Kors Collection представили строгу сукню з легендарним візерунком.

Christian Dior
Fendi
Michael Kors Collection
Віконна рама

Карта "windowpane", що в перекладі з англійської означає "віконна рама", відома вже не один десяток років, проте тривалий час дизайнери про неї не згадували. Тепер модні бренди вирішили дати другий шанс цьому класичному орнаменту, запозиченому із чоловічого гардероба. Alexander McQueen зробили ставку на брючний костюм, що складається з приталеного жакета й прямих штанів, Chloe прикрасили сукні сорочкового крою дрібним візерунком, а Stella Mccartney, навпаки, показали oversize-пальто з розмитими лініями великого принту.

Alexander McQueen
Chloe
Stella Mccartney
​​​​​​Мадрас

Різнобарвна й запальна карта під назвою "мадрас" не змусить сумувати цієї осені. Щоб додати яскравості в повсякденне життя, досить придбати собі річ, прикрашену цим асиметричним барвистим орнаментом. Burberry, наприклад, поєднують ефектний картатий топ із жіночною спідницею, Victoria Beckham доповнили шкільну спідницю сорочкою, всипаною безтурботним літнім принтом, а Monse пропонують закутатися від осінніх холодів у пухнасте пальто.

Burberry
Monse
Victoria Beckham

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.