До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі шкіряні куртки в колекціях весна-літо 2022

Шкіряна куртка — універсальний предмет жіночого гардероба, який уже став негласною класикою. З року в рік любов дизайнерів до шкіряних курток стає міцнішою, надихаючи їх на нові експерименти з фасонами й відтінками. Майбутнього сезону в центрі уваги — шкіряні бомбери, вкорочені моделі й варіанти, що відсилають до жакетів. Vogue.ua зібрав гід наймоднішими шкіряними куртками сезону весна-літо 2022.

Білий колір

Білий — один з найпомітніших трендів прийдешньої весни. Він знайшов своє втілення не тільки в струмливих максісукнях і блузах, а й у шкіряних куртках. Своє бачення тенденції представили Fendi й Alexander McQueen. Дизайнери зробили ставку на колір, обігравши його різними декоративними елементами. Англійський бренд, наприклад, продемонстрував укорочену модель з об’ємними кишенями, що відсилають до утилітарного стилю, а італійський Дім моди — куртку з рукавами 3/4, доповнену хутряними вставками.

Реклама
Alexander McQueen
Fendi
З ефектом потертості

Tamponatura — техніка оброблення шкіри для її делікатного зістарювання. За допомогою неї вдається досягти модного ефекту "потертості". До такого способу вдалася Міучча Прада, представивши шкіряні куртки в обох власних брендах. Дизайнерка пропонує поєднувати навмисно зістарені фактури в комплекті з плісованою мідіспідницею в тон або атласними міні зі шлейфом.

Miu Miu
Prada
Об’ємні

Об’ємні бомбери, косухи й моделі, що відсилають до дощовиків, цього сезону знову виходять на пік популярності. За такими варіантами радимо звернутися до колекцій Khaite, Coach і Dolce & Gabbana, які прикрасили свої куртки декоративними шипами й кільцями.

Khaite
Dolce&Gabbana
Coach
Вкорочені

Через загальний захват моделями міні, вкорочена шкіряна куртка стає ще одним актуальним фасоном сезону весна-літо 2022. Такі куртки особливо гарні в теплу пору року. Крім уже класичних мінімалістичних моделей, як у Tod's, рекомендуємо придивитися до яскравих курток, що відсилають до моди нульових, як, наприклад, у колекції Blumarine.

Tod's
Blumarine

Vogue.ua зібрав 10 шкіряних курток, які варто додати до власного гардероба вже тепер.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.