До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Повернення довжини до колін у колекціях весна-літо 2023

Зі зростанням попиту на ультракороткі спідниці, елегантну та практичну довжину міді та стримані максі-сукні, ми зовсім забули, що колись були у тренді спідниці та сукні до колін. Однак нові колекції весна-літо 2023 натякають про повернення тренду минулих років. Наразі незрозуміло, чи зможе прижитися цей тренд на довгий час у гардеробах модниць (наприклад, джинси скінні, які бренди намагалися популяризувати кілька сезонів тому, так і не змогли скласти конкуренцію широким моделям). Утім, цієї весни є всі підстави, щоб приміряти стримані сукні та спідниці до колін.

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Реклама

Довжина до колін, яку сміливо можна назвати ugly — не найпростіша у стилізації, адже вона візуально відбирає кілька сантиметрів росту та не з усіма видами взуття стильно поєднується. Проте бренди радять придивитися до спідниць до колін, які, до речі, добре впишуться у діловий стиль. Вибирайте шкіряну спідницю на запах Bottega Veneta, яку можна носити з трикотажними джемперами, сорочками-поло та базовими гольфами, строгий костюм Givenchy, що складається з приталеного блейзера та спідниці-олівця, або модель А-силуету Proenza Schouler.

Miu Miu
Miu Miu

Prada
Prada

Proenza Schouler
Proenza Schouler

Згідно зі статистикою Lyst, пошуки спідниць до колін збільшилися на 81% із січня 2023 року, а пошуки спідниці-олівця, зокрема, зросли на 168% у жовтні 2022 року. Це важко назвати випадковістю, особливо якщо поглянути на нові колекції брендів. Так, якщо минулого сезону Miu Miu показували ультракороткі міні, що ледве тримаються на стегнах, то в прийдешньому сезоні Міучча Прада вирішила додати довжину до колін у колекцію. Існує стилістичний прийом, який може згладити недоліки ugly-довжини. Наприклад, ви можете вибрати спідницю до колін з розрізами спереду або з боків, а також робити ставку на напівпрозорі варіанти або моделі з сіткою, через яку просвічується силует ніг. Такі варіанти ви знайдете в колекціях: Fendi, Chanel, Prada та Nensi Dojaka.

Chanel
Chanel

Givenchy
Givenchy

Fendi
Fendi

Nili Lotan
Nili Lotan

Nensi Dojaka
Nensi Dojaka

Vogue.ua зібрав 10 модних спідниць до колін цього сезону.

<b>MAX MARA</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.