До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вікторіанська епоха: романтичні сукні зі шлярками й високими комірами

Дизайнери колекцій сезону осінь-зима 2020/2021 поринули в ностальгію й згадали стилістику Вікторіанської епохи — від бальних суконь принцес із кількома шарами фатину й кринолінами до високих комірів і вишуканих бантів у стилі XIX століття. У центрі уваги опинилися оксамитові й мереживні сукні, королівське вбрання з парчі, корсети, що підкреслюють лінію талії, закриті моделі з високими комірами, а також романтичні образи з об’ємними плечима й кількома шарами невагомих шлярок. Vogue.ua зібрав найефектніші сукні цього сезону у вікторіанському стилі.

Paco Rabbane

На перший погляд, здається, що сукні у вікторіанському стилі зовсім не придатні для повсякденного життя, однак поспішаємо спростувати ці хибні думки. Романтичне й богемне прочитання цього вінтажного тренду запропонували цієї осені Paco Rabbane — бренд показав закриті сукні зі шлярками й високими комірами, всипані квітчастим принтом. Тим часом Khaite зробили ставку на оксамитові сукні з об’ємними спідницями й вишуканою стрічкою біля шиї, але вже довжини міні замість максі. Завдяки цьому нехитрому трюку сукня стала досить зручною в повсякденному житті. Оспівали стилістику XIX століття і Zimmermann — бренд показав як довгі максимально закриті сукні з мережива, так і короткі парчеві версії із жабо.

Реклама

Khaite
Zimmermann

Звісно, не варто забувати й про пишні королівські сукні зі щільно затягненими корсетами й кількома шарами фатину. У таких образах навряд чи вийде продефілювати на зустріч із подругами або світський івент, однак для червоної доріжки або фотосесії вони точно згодяться. Gucci цієї осені показали пишні сукні в стилі Марії-Антуанетти, а Brock Collection освідчилися ніжним і легким сукням з флористичними мотивами й оксамитовими стрічками.

Gucci
Brock Collection

Vogue.ua зібрав 10 суконь у вікторіанському стилі, які можна носити в повсякденному житті.

<b>викторианский стиль платья</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.