До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Без слів: сукня як спосіб протесту

Рік, що минає, запам'ятається найгучнішими скандалами в Голлівуді за всю його історію. Хвиля звинувачень в домаганнях пройшла як справжній цунамі, оголюючи все те, що ще недавно було приховано за спецефектами і декораціями. Зараз все розсипалося, як картковий будиночок, а актриси Джессіка Честейн, Меріл Стріп, Емма Стоун та інші заявили, що прийдуть в чорному на 75-ту церемонію вручення премії "Золотий глобус", яка пройде 7 січня 2018 року, на знак протесту проти сексуальних домагань.

Джессіка Честейн
Меріл Стріп

Vogue.ua згадує вбрання, що також було використане для протестів і лунало гучніше, ніж будь-які гасла і слова.

Реклама
"Сукня помсти" принцеси Діани

На вечірку журналу Vanity Fair в лондонській галереї сучасного мистецтва The Serpentine в 1994 році принцеса Діана спочатку збиралася вдягнути більш скромний і відповідний її статусу наряд Valentino, але саме в цей день принц Чарльз відкрито зізнався в багаторічному зв'язку з Каміллою Паркер Боулз і у відповідь Діана одягла дуже декольтоване плаття грецького дизайнера Christina Stambolian, яке до цього використовувати просто соромилася. Для більшого ефекту нігті принцеса нафарбувала червоним лаком.

Принцеса Діана
Принцеса Діана
Вбрання з "Оповідь служниці" за право на аборт

9 травня 2017 року двадцять жінок в червоних накидках і білих чепцях дуже схожих на ті, що носили героїні серіалу "Розповідь служниці" вишикувалися півколом в залі під куполом Капітолія в столиці штату Остіні, де засідає місцевий парламент і знаходиться офіс губернатора. Їх плакати ілюстрували ініціативу, яка дозволяє обмежувати право жінки на аборт. Старт картинок на плакатах був даний починаючи з 1977 року. Саме в цьому році аборти були виключені з федеральної програми медичної допомоги, що сприяло збільшенню кількості підпільних абортів, а, отже, і смертності жінок, які постраждали від непрофесійних дій лікарів.

Фото: twitter @madlinbmek
Фото: twitter @madlinbmek
Весільні сукні проти насильства

У квітні 2017 року ліванські активістки вивісили на набережній Бейрута 31 весільну сукню. Ідея протесту полягала в тому, що сукні символізували дні в місяцях, в які жінка може піддаватися насильству будучи дружиною насильника. Таким чином ліванки протестували проти вже діючого в країні закону, згідно з яким насильник може уникнути кримінального покарання, одружившись на жертві.

Читайте також:

Мадонна в ролі Мадонни: рекламна кампанія MDNA Skin

Зірковий приклад: хто і як носить бежеве пальто

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.