До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Підсумки 2022: 6 головних streetstyle-трендів року

Ми й далі підбиваємо модні підсумки 2022 року, і настала черга розглянути головні streetstyle-тренди, які ми бачили цього року. Серед найпопулярніших тенденцій вирізняються: маскулінні бомбери з гардероба бойфренда, утилітарні штани карго, романтичний тренд на кроше, елегантні максіспідниці, костюмні жилети на голе тіло та поєднання довгих суконь і штанів.

Реклама

Штани карго

Цього року штани карго можна було побачити на всіх streetstyle-інфлюенсерах. Вільний крій, природні відтінки, велика фурнітура й чимала кількість накладних кишень на ґудзиках або клапанах зробили ці утилітарні й практичні штани — найбажанішим елементом гардероба. Модниці комбінували штани з кросівками, кроп-топами й обʼємними куртками та елегантними туфлями й діловими жакетами.

Бомбер

Бомбери — один з наймодніших streetstyle-трендів цього року, який ми бачили на Кім Кардашʼян, Ріанні, Гейлі Бібер, Дуа Ліпі, Соні Лісон та інших модницях. Ця універсальна куртка з манжетами й широкою гумкою є позасезонним елементом стилю. Так, у холодний сезон it girls носили бомбери з масивними черевиками й широкими штанами, а влітку комбінували з туфлями, джинсовими спідницями й топами. Знайти модну модель цього року можна в колекціях майже всіх бреднів — від масмаркету до люксу. Але найкращим рішенням є саме бомбер маскулінного крою, нібито запозичений із чоловічого гардероба.

Жилет на голе тіло

Костюмний жилет, одягнений на голе тіло й широкі штани — нова модна формула 2022 року. На вулицях модних столиць — від Нью-Йорка до Парижа — скрізь можна було побачити streetstyle-зірок у новій інтерпретації класичного костюма. Дівчата вдягали діловий ансамбль з масивними лоферами, білими кросівками, рибальськими сандалями й босоніжками.

Сукні поверх штанів

Багатошаровість — один з найулюбленіших стилістичних прийомів модниць. Так, крім поєднань деніму, джемперів і жакетів, або базових водолазок, сорочок і пальт, streetstyle-інфлюенсери показали новий спосіб носити сукні. Модниці вдягали широкі штани в парі із сукнями сорочкового крою, міксували трикотажні сукні зі штанами bootcut, комбінували напівпрозорі романтичні образи з класичними штанами та шкіряні штани із шовковими сукнями.

Кроше

Тренд на кроше, що прийшов до нас з епохи гіпі, цього року знову на піку популярності. Ажурне в’язання, романтичні візерунки та м’яке плетіння прикрасили не лише топи, сукні та штани, а й дісталися сумок та головних уборів. Streetstyle-зірки не могли прогаяти цю тенденцію й охоче демонстрували свої в’язані образи з різнокольорової пряжі в стилі богемної естетики музичного фестивалю Coachella.

Максіспідниця

Руч-обруч із модним трендом з нульових на довжину міні й відкритий прес, цього року streetstyle-активістки популяризували стриману й елегантну тенденцію на максіспідниці, що відсилає до стилю 1990 років. Спідниці, які дістають щиколоток, на перший погляд здаються не практичними в носінні, проте це зовсім не так. Модниці на своєму прикладі показали десятки способів, як вписати максіспідницю в гардероб.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.