КУПИТИ КВИТКИ

Пальто-халат – тренд, на який ми чекали цієї осені

Кожен сезон подіуми наповнюються новими трендами. Іноді вони здаються очевидними, інших – цілком дивовижними. Це стосується халата, несподіваного тренду серед пальт цієї осені 2024 року.

Jacquemus
Jacquemus

Реклама.

Варто згадати Катрін Деньов у фільмі Алена Кавальє "Капітуляція", дія якого відбувається в Сен-Тропе в 1968 році. Сцени там є культовими, як і лимонно-жовтий халат, який носить французька актриса, коли вона читає книгу, гріючись під сонцем у ванній кімнаті. Зазвичай ми кутаємося в пухнастий халат після занурення в море, басейн або після виходу з ванни. Сповнені креативності та відомі тим, що порушують модні правила та кодекси, цього сезону дизайнери вирішили інакше.

Катрін Деньов у фільмі
Катрін Деньов у фільмі "Капітуляція"

Досить поглянути на покази двох останніх сезонів: у колекції Jacquemus сезону осінь-зима 2024/2025 під назвою La Casa, що була представлена на Капрі, дизайнер показав пальто кремового кольору з величезним поясом, що нагадувало халат і яке модель носила соло. У нещодавно представленій лінійці сезону весна-літо 2025 Moschino пішли ще далі з варіацією бездоганної вовни та капелюхом у вигляді рушника, обгорнутого навколо голови, розігруючи незвичайну естетичну карту. Не забуваємо про круасан у вигляді намиста на шиї: не вистачає лише ранкової кави.

Moschino
Moschino

Fendi пропонують носити халат із укороченими рукавами, але з м’якого та комфортного матеріалу. Зі свого боку, S.S.Daley показали пальто-халат у найтеплішій версії, натхненною ідеальним пуховиком для зими.

Fendi
Fendi

Якщо халат зараз такий модний, це головним чином тому, що, живучи в суспільстві, яке розвивається шаленою швидкістю, нам потрібно відпочити як розумом, так і тілом. Так само, як піжами, які також носять у місті, халат, незамінний у гардеробі домашнього одягу, а тепер і в повсякденному житті, є синонімом комфорту, відпочинку та втечі.

S.S. Daley
S.S. Daley

Окрім цього, халат уже зʼявлявся на червоних доріжках з 2017 року. Однією з перших, хто прийняла цей тренд, стала Ріта Ора. На MTV EMA 2017 у Лондоні вона була одягнена в довгий білий халат і рушник, пов’язаний на голові. Сміливий, якщо не зовсім божевільний образ, вона доповнила туфлями Jimmy Choo та набором прикрас з діамантами Lorraine Schwartz.

Ріта Ора на церемонії MTV EMA 2017
Ріта Ора на церемонії MTV EMA 2017

Ізабель Юппер, яка втілює французький шик, також відома своїм підривним і сміливим баченням моди. Обличчя Balenciaga, 71-річна актриса носить дизайнерське вбрання від бренду з великою кількістю речей із акцентами спортивного одягу. На червоній доріжці Каннського кінофестивалю 2024 року для прем’єри фільму "Горизонт: Американська сага" актриса зʼявилася у пальті-халаті зі штучного хутра, яке вона доповнила прикрасами De Beers.

Ізабель Юпер на Каннському кінофестивалі-2024
Ізабель Юпер на Каннському кінофестивалі-2024

За матеріалами Vogue.fr.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.