До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як носити об’ємні плечі прийдешньої весни

Естетика 1980-х цього сезону дістала нове прочитання. Тепер культові вінтажні силуети представлені у вигляді невагомих рукавів-балонів, драматичних гострих плечей і складноскроєних об’ємних комірів, що спускаються до ліктів. На модних подіумах дизайнери запропонували свої варіації тренду на об’ємні плечі — від блуз із рукавами, подібними до повітряних куль, до драматичних жакетів і тренчів. Vogue.ua зібрав найактуальніші речі з об’ємними плечима в колекціях весна-літо 2021 і показав, як їх носити.

Elie Saab
Блузи

Цієї весни дизайнери й далі грають з об’ємами. Акцент на лінії плечей став головним фаворитом серед брендів на Тижнях моди — від Нью-Йорка до Парижа. Philosophy di Lorenzo Serafini показали сорочку з рукавами-кулями в парі з мініспідницею й подовженою жилеткою, Elie Saab заправили жіночну блузу в елегантні штани з високою посадкою, а Proenza Schouler створили максимально розслаблений і романтичний силует — штани-палацо в дуеті з блузою з відкритою спиною та об’ємними спадними рукавами.

Реклама
Philosophy di Lorenzo Serafini
Elie Saab
Proenza Schouler
Жакети

Найзухвалішим і гостромодним жакетам цього сезону притаманні трохи підняті плечі. Незграбні й загострені форми з’явилися в колекціях Carolina Herrera, Balmain, Rick Owens і Richard Malone. Шоу Олів’є Рутена весна-літо 2021 почалося з двох неонових піджаків із загостреними плечима-пагодами, які відразу ж задали зухвалий тон колекції. Трохи згодом бренд показав практичніші колірні рішення у вигляді синіх, білих і сірих блейзерів. Тим часом Вес Гордон запропонував укорочені жакети з подвійними плечима, подібними до крил метеликів, які стануть ефектною окрасою вечірнього образу.

Carolina Herrera
Balmain
Richard Malone
Сукні

Сукні — окремий об’єкт любові дизайнерів і нового сезону вони виявили її за допомогою об’ємних плечей і лялькових силуетів. Lanvin показали вечірні мінісукні з об’ємними комірами, що перетікають у рукави, Christian Siriano прикрасили грайливу сукню не тільки спідницею-балоном, а й таким самим коміром. А британська марка Simone Rocha знову зробила ставку на пишні рукави в історичному стилі.

Lanvin
Simone Rocha
Christian Siriano
Топи

Крім чуттєвих бралетів, цього сезону вибирайте романтичні й жіночні топи з об’ємними плечима. Поєднуйте топ з величезними рукавами-ліхтариками з лаконічною спідницею за прикладом Jacquemus, одягайте моделі з мереживними акцентними комірами до максіспідниць, як це роблять Rokh, і комбінуйте топи з гігантськими комірами, що прикривають плечі, із широкими штанами, надихнувшись колекцією Schiaparelli.

Jacquemus
Rokh
Schiaparelli
Тренчі

Тренд на об’ємні плечі дістався й до верхнього одягу. Найбільше уваги бренди надали тренчкотам, які з настанням весни будуть улюбленим елементом у гардеробі модниць. Дизайнери пропонують відкласти класичні тренчі й зробити ставку на моделі з великими рукавами. Попри завеликий дизайн плечової лінії, такі тренчі не видаються маскулінними, а, навпаки, підкреслюють витончену жіночу фігуру. Наші лідери представлені в таких колекціях: Altuzarra, Alexander Mcqueen і Osman Yousefzada.

Altuzarra
Alexander Mcqueen
Osman Yousefzada

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.