До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші жакети у весняних колекціях українських дизайнерів

Попри те, що в травні ми часто бачимо позначку у 20 °C тепла й вище, все ж таки лишатися лише в сукнях і футболках можна дозволити собі тільки на сонці. Решту часу на плечі краще накинути джинсову куртку, затишний кардиган або модний жакет. Про останній сьогодні й ітиметься. У колекціях українських брендів у сезоні весна-літо 2022 можна знайти блейзери в дрібну смужку в стилі 1990-х, варіанти в коричневій шкірі, жакети з цікавими деталями, укорочені, маскулінні чи силуетні фасони, що окреслюють талію. Vogue.ua зібрав наймодніші жакети цього сезону, які мають з’явитися у вашому гардеробі.

Смугасті

Строгі жакети в дрібну смужку, які були знаковою моделлю 1990 років, знову на піку популярності. Якщо 30 років тому їх носили Наомі Кемпбелл, Ембер Валлетта та Джулія Робертс, то нині їх можна побачити на Беллі Гадід, Каї Гербер та Гейлі Бібер. Носіть ділові смугасті блейзери з синіми джинсами та строгими сорочками, з елегантними силуетними сукнями або в парі з такими самими штанами або спідницями. Найкращі жакети в дрібну смужку ви знайдете в колекціях українських брендів: Litkovskaya, Article та Katerina Kvit.

Реклама
Коричнева шкіра

Гідною альтернативою весняним тренчам і легким курткам слугують шкіряні жакети, які цього сезону варто вибирати у відтінках шоколаду або солодкої карамелі. Поєднувати коричневі шкіряні блейзери ви зможете як з базовими білими футболками й джинсами, так і зі сміливими мінісукнями або з мінімалістичними образами в монохромній палітрі, граючи на контрастах фактур і тканин. A.M.G пропонують носити коричневий жакет з прямими шкіряними штанами, Gasanova поєднують блейзер із шортами-бермудами, а Katerina Kvit – зі спідницею довжини міді.

Об’ємні

Оверсайз-жакети як і раніше актуальні цього весняно-літнього сезону. Ви можете носити їх соло (якщо довжина дає змогу), з босоніжками чи кедами або комбінувати з іншими речами: мініспідницями за прикладом Гейлі Бібер, широкими штанами в стилі Розі Гантінгтон-Вайтлі або з короткими топами й джинсами, надихнувшись образами streetstyle-зірок. Вибирайте смугастий блейзер з перебільшено великими плечима Litkovskaya, жакет у патріотичному блакитному відтінку Cultnaked або білий піджак Elena Burenina, ніби знятий з чоловічого плеча.

Укорочені

Блейзери, що оголюють живіт, уже кілька сезонів поспіль не виходять зі списку найактуальніших речей, а отже ви ще маєте шанс поповнити свій гардероб модним укороченим жакетом. Носіть жакети до талії в парі з високими штанами, як пропонує український бренд TOTÉ — такий стилістичний прийом візуально додасть вам кілька сантиметрів до зросту. А якщо хочеться додати гламуру в дусі 2000-х, то комбінуйте жакет з блискучою боді-сіткою, як пропонують JJSQUEE.

Силуетні

Серед безлічі піджаків, ніби знятих із чоловічого плеча, часом хочеться жіночних і плавних силуетів. Цієї весни пропонуємо вибирати приталені жакети, що повторюють контур фігури. ELENAREVA зробили ставку на жакет у кольорі фуксії з витонченими вертикальними смугами, що імітують білизняні кістки; Bettter запропонували лаконічний чорний жакет, який ніколи не вийде з моди, а BURO26 показали жакет, що моделює ідеальну талію. Погодьтеся, від таких блейзерів важко буде відмовитися.

З цікавими деталями

Жакети з розрізами або вирізами, блейзери з елементами деконструкції або нестандартним кроєм, піджаки із зображеннями, викладеними зі стразів або каміння, а також всіляким декором — те, що вас вирізнятиме з натовпу, а також перетворюватиме ваш образ на той, який хочеться жадібно розглядати годинами. У колекції українського бренду GUDU ви знайдете приталений білий жакет з незвичайною застібкою, що слугує окрасою образу, у COVER — об’ємний варіант з розрізами на рукавах, а в JJSQUEE — модний укорочений блейзер з накладними рукавичками в зоні грудей у ​​синьому й червоному відтінках. У таких жакетах увага streetstyle-фотографів вам забезпечена.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.