До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Made in Ukraine: гід по модних сукнях весна-літо 2022

Традиційно з настанням тепла в гардеробі з’являються легкі спідниці, невагомі блузи, сексуальні топи й, звісно, модні сукні. З останніми дизайнери особливо люблять експериментувати, пропонуючи до уваги нові силуети, цікаві поєднання фактур та стилістичні деталі. Цього сезону в центрі уваги опинилися ніжні сукні з льону, які просто створені для спекотної погоди, звабливі образи з вирізами, елегантні шовкові варіанти, романтичні квітчасті сукні, моделі довжини міні або вбрання з відкритою спиною, від яких неможливо відірвати погляду. Vogue.ua зібрав гід за наймоднішими сукнями в колекціях українських дизайнерів сезону весна-літо 2022 року.

Anna October
Льон

Льон — улюблений матеріал дизайнерів у літньому сезоні. Завдяки його екологічності, легкості й повітропроникності з нього виходять найкомфортніші сукні для спекотної погоди, і дизайнери добре з цим знайомі. Цього сезону Sleeper вкотре освідчилися в коханні лляним сукням — від білосніжних моделей до варіантів у відтінках солодкої вати, Etnodim показали патріотичну сукню-вишиванку з об’ємними рукавами, а Marianna Sencina запропонували жіночну мінісукню з брижами в зоні грудей, у якій хочеться пройтися Лазуровим узбережжям, ловлячи промені сонце на обличчі.

Реклама
Marianna Senchina
Sleeper
Etnodim
Квіти

Квітчасті сукні — синонім настання тепла. Ніжні польові візерунки, абстрактні бутони та фантазійні рослинні орнаменти щедро прикрашають романтичні сукні в колекціях українських дизайнерів. На мінісукні з відкладним коміром JUL розцвів гарний сільський садок, на елегантному образі Poustovit відкрилися бутони цикорію, а на сонячній сукні сорочкового крою KSENIASHNAIDER з’явилися ніжні ромашки.

Poustovit
KSENIASHNAIDER
JUL
Вирізи

Сукні з пікантними вирізами — модний тренд цього сезону. Сексуальні розрізи, що оголюють косі м’язи преса, вишукані вирізи на ключицях або під грудьми стали головним стилістичним елементом у колекціях дизайнерів. Так, Anna October запропонували коротку трикотажну сукню з фігурними розрізами на талії, A.M.G показали вечірню сукню з провокаційним круглим вирізом, а Litkovskaya зробили ставку на бавовняну сукню, що відкриває верхню частину преса, яка стане вашою улюбленою річчю в повсякденному гардеробі.

Anna October
A.M.G
Litkovskaya
Шовк

Шовкова сукня — позачасовий елемент гардероба, в якому кожна дівчина почувається по-справжньому елегантною. Вибирайте в цьому сезоні лаконічні slip-dresses у стилі 1990-х, мінімалістичні монохромні образи з довгими рукавами, а також сукні з драпуванням. Носити ви їх можете з босоніжками з тонкими ремінцями, грубими черевиками, гостроносими туфлями та літніми сандалями. У Lake Studio ви знайдете шовкову комбінацію зі складноскроєним драпуванням, а в Elena Burenina — сукню-халтер довжини максі. Небанальний спосіб вписати сукню в білизняному стилі у свій гардероб — поєднувати її зі штанами. Приклад такого образу з’явився в колекції Bobkova.

Lake Studio
Bobkova
Elena Burenina
Міні

Довжина міні й далі розбурхує фантазію дизайнерів. Віддаючи данину поваги епосі нульових, багато брендів освідчилися в любові коротким сукням, завдяки яким можна продемонструвати стрункі ноги. У колекції J’ammeme з’явилася об’ємна мінісукня з численними брижами й поясом, що окреслює лінію талії. CULNAKED показали екстремально коротку сукню для вечірок, а TTSWTRS — корсетну сукню, ніби з майбутнього.

J'amemme
CULTNAKED
TTSWTRS
Відкрита спина

Крім суконь із сексапільними вирізами, цього сезону не менш популярні образи з відкритою спиною, які ще минулого року популяризували модні інфлюенсери, серед яких Дуа Ліпа та Гейлі Бібер. Такі сукні одночасно хороші як для романтичних побачень, так і особливих подій. Цієї весни найгарніші та найчуттєвіші сукні з відкритою спиною ви знайдете в колекціях Bevza, A.M.G та The Body Wear.

Bevza
The Body Wear
A.M.G

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.