КУПИТИ КВИТКИ

Кросівки в стилі ретро — макротренд 2023 року

Кросівки у стилі ретро — це макротренд, який домінуватиме у 2023 (і навіть у 2024) роках. Цього сезону пропонуємо відкласти у бік моделі з товстою міцною підошвою або XXLL-платформою, і зробити ставку на елегантні вінтажні варіанти з тонкою гумовою підошвою та завуженою формою. Adidas, Tiger, Nike — еталонні бренди, чиї архівні моделі цього сезону носять такі it girls, як Гейлі Бібер, Кеті Голмс, Кейт Мосс або Кая Гербер. Ми зібрали 4 найкращі пари кросівок у стилі ретрокор, які варто придбати.

Реклама.

Adidas Samba

Кросівки Adidas Samba, безперечні фаворити у гардеробах модниць цього року, продовжують все більше впроваджуватися у повсякденний стиль знаменитостей. Спочатку вони були призначені для гри у футбол (їхня назва пов'язана з історичним моментом їх запуску, який стався в 1950 році, приурочений до чемпіонату світу з футболу в Бразилії), але потім поширилася в поп-культурі, ставши улюбленим взуттям Боба Марлі, Фредді Мерк'юрі, Гвінет Пелтроу та Кейт Мосс.

Adidas Gazelle

У 1966 Adidas випустив революційну модель із замші (раніше цей матеріал не використовувався для спортивного взуття) з трьома смужками для тренувань олімпійських спортсменів. У 1980-х вони були еталонним взуттям серед ікон брит-попу, як Oasis, і шанувальників гіп-гопу з усього світу, а в 1990-х вони користувалися популярністю у Кейт Мосс та Гвінет Пелтроу. Єдині кросівки Джеймса Бонда (які носив Деніел Крейг), сьогодні вони найулюбленіша модель в образах Гаррі Стайлза.

Onitsuka Tiger Mexico 66

Модель Mexico 66 бренду Onitsuka Tiger із зображенням "тигрових смуг" (дві вертикальні лінії, що перетинаються, з двома злегка вигнутими лініями, що йдуть від п'яти до носка в поперечному напрямку) була створена 55 років тому спеціально для Олімпійських ігор 1968 року в Мексиці. Їхня популярність зростала завдяки кінематографу: їх носив Брюс Лі у фільмах 1970-х "Гра смерті" та "Останній бій Чена", а Ума Турман одягла у фільмі Квентіна Тарантіно "Вбити Білла" у 2003 році. На сьогоднішній момент ці кросівки головні конкуренти Adidas Samba та Adidas Gazelle і навіть за 2 квартал 2023 року за версією Lyst Index вони зайняли другий рядок у рейтингу найпопулярніших товарів.

Nike Shox MR4

Ще одним доказом, що підтверджує актуальність тренду на ретрокор, є запуск моделі Nike Shox MR4 Mule, створеної в результаті співпраці Nike та лондонського дизайнера Мартіни Роуз. Ці кросівки вже були помічені в гардеробі Гейл Бібер.

Зручні, але елегантні, ці кросівки із звуженою формою та стриманою підошвою можна носити щодня, адаптувавши їх до будь-якого образу — від розслабленого до ділового стилю. Vogue.ua зібрав найкращі кросівки в стилі ретро, у які варто інвестувати зараз.

<b>Loewe</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.