До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як одягатися невисоким дівчатам: радять стилістки Vogue

Стилістки іспанського Vogue Марта Бахо, Віто Кастело та Ізабель Лланца поділилися кількома порадами щодо того, як вибрати вдалі образи мініатюрним дівчатам цього літа.

Неделя моды в Австралии.Photo: © Sandra Semburg

Хитрощі з короткими стрижками мають ще більше сенсу, якщо поєднувати їх з майстерно підібраним одягом. Троє стилісток іспанського Vogue — Марта Бахо, Віто Кастело та Ізабель Лланца — розповіли про те, яких тенденцій літа 2020 варто дотримувати мініатюрним дівчатам, а від яких трендів ліпше відмовитися. Стилістки порадили ідеальні літні сандалі й силует сукні, яка чудово личитиме невисоким дівчатам.

Реклама
Photo: © Sandra Semburg
Модні поради Марти Бахо

Які модні тренди літа 2020 рекомендовані мініатюрним дівчатам?

Костюми-двійки пастельних відтінків, водночас верх і низ мають бути одного кольору, оскільки одноколірний костюм візуально подовжує силует. Також рекомендовані легкі розвійні сукні, бо струмлива динаміка сукні під час руху сприяє візуальному подовженню силуету. Мінімалістичні сукні й костюми в стилі 1990-х теж згодяться, тому що для таких речей характерні неперевантаженість і простота.

Яких трендів не потрібно дотримувати?

Широкі й короткі сукні без чіткої лінії талії: коли ми бачимо, що одяг підкреслює талію і видно ноги, тоді й відбувається ефект подовження. Дуже широка річ із невираженою талією надає більш присадкуватого вигляду.

Photo: © Sandra Semburg

Яка формула літнього образу ніколи не зможе візуально подовжити силует?

Купальник зі спідничкою або річ у стилі кімоно з фіксацією на талії.

Які літні речі й аксесуари найкраще личать невисоким дівчатам і жінкам?

Короткі сукні й мініспідниці в поєднанні з підборами або танкеткою; довгі сукні можна спокійно поєднувати із сандалями на пласкій підошві. І, повертаючись до прийому з талією, я рекомендую цю джинсову куртку з поясом.

Джинсова куртка з поясом Reformation. Photo: Net-a-porter.com

Якщо сандалі на пласкій підошві, то який дизайн вибирати?

Віддавайте перевагу сандалям без ремінців на щиколотці, оскільки ця деталь вкорочує ноги. Що зручніше розміщений підйом і що тонші смужки, то ліпше.

Греческие сандалии с тонкими перемычками.Сандалі Ancient Greek Sandals

Який силует сукні вибрати?

Або обтислі з фіксацією на талії, або вільного крою, подібні до туніки.

Сукня Gimaguas

Кілька хитрощів від Марти:

  1. Не перестарайтеся з аксесуарами (капелюх, великі сережки, ремінь, сумка...): вийде дуже насичений непотрібними елементами образ. Керуйтеся правилом "менше — більше".

  2. Вибирайте темні відтінки: гарна чорна сукня з мінімалістичними сережками й сандалями в стилі 1990-х впишеться в модні тенденції літа 2020.

Модні поради Віто Кастело

Які модні тренди літа 2020 рекомендовані мініатюрним дівчатам?

Жилети у всіх їхніх проявах, а особливо класичний фасон. Носити краще із джинсами, шортами або дуже широкими штанами.

Louis Vuitton весна-літо 2020

Яких трендів не варто дотримувати?

Штани з напуском, довгі об’ємні сукні й шорти (якщо у вас немає тонких і довгих ніг).

Який літній тренд не сприяє візуальному подовженню силуету?

Купальники з високою талією.

Який літній одяг та аксесуари найбільше личать невисоким дівчатам?

Штани й жакети у вертикальну смужку, босоніжки на підборах, парео й легкі короткі майки.

Anine Bing

Якщо сандалі на пласкій підошві, то який дизайн вибирати?

На мій погляд, найстильніші сандалі — з ремінцями між пальцями, що прагнуть вгору, як-от сандалі Hermès Aurore.

Сандалии HermèsСандалі Hermès

Який силует сукні вибрати?

Якщо вибирати коротку сукню, то я б взяла з обтислим силуетом і пишними рукавами, на зразок цієї від Reformation.

Reformation

Якщо вибирати довгу сукню, то з V-подібним вирізом, щоб візуально подовжити тулуб.

LES RÊVERIES

Кілька хитрощів від Віто:

  1. Завжди збирайте рукави сорочок вище ліктя — так рука матиме цікавіший вигляд.

  2. У мене також є довгий хвіст, щоб візуально "витягнути" фігуру. Для фіксації я використовую гумку Stine Goya.

Модні поради Ізабель Лланзи

Які модні тренди літа 2020 рекомендовані мініатюрним дівчатам?

Кожен сезон пропонує таку кількість трендів, що кожна дівчина невисокого зросту, зрештою, має до них адаптуватися й обіграти по-своєму. Наприклад, коли йдеться про модні кольори, то тут більше важить не зріст, а відтінок шкіри.

Насамперед не носіть великих речей: модні цього сезону великі сумки роблять вас ще меншого зросту залежно від свого розміру. Цього літа також у моді мікрошорти і, якщо ваш силует дає змогу, то приміряйте тренд на себе, бо що коротші шорти, то довші ноги (а висока талія зробить ноги ще довшими). Жилети теж личитимуть невисоким дівчатам, але не вибирайте занадто подовжених моделей. Із шортами жилети мають ідеальний вигляд. І на завершення: цього року мені подобаються декольте без бретельок, якщо у вас гарні плечі й руки.

Яких трендів не варто дотримувати?

Бермуди. Я думаю, що невисока дівчина не завжди має добрий вигляд у бермудах, оскільки її ноги візуально стають коротшими. Я ж завжди намагаюся зробити так, щоб ноги мали довший вигляд. Загалом великі речі в XL-форматі завжди роблять нас візуально меншого зросту.

Неделя моды в Сиднее, Австралия

Який літній тренд не сприяє візуальному подовженню силуету?

Штани з високою талією або шорти із заправленою білою футболкою і сандалями: штани мають бути такої довжини, щоб було видно щиколотки. Отже, штани не мають покривати стопу й бути занадто вузькими. Що стосується босоніжок, то що більше вони мінімалістичніші, то краще; і без ремінця на щиколотці, щоб ноги не видавалися коротшими. Якщо ви вдягаєте сукню, то вибирайте міні й сандалі. Якщо у вас широкі стегна, тоді вибирайте довжину міді й невеликі підбори: наприклад, закриті еспадрильї, які зав’язуються на щиколотці, але ремінцями вниз, щоб не створювався ефект гладіаторів. Або вибирайте взуття без ремінців на щиколотці.

Який літній одяг та аксесуари найбільше личать невисоким дівчатам?

Дрібні аксесуари, невеликі сумки й сандалі без платформи, а також мінісукні й футболки. Якщо вам подобаються розслаблені образи, тоді просто робіть акцент на талії: я ношу ремінь поверх суконь, штанів і шортів. Коли вдягаю мініспідницю, то заправляю в неї футболку, а якщо хочу розслабитися в довгій сукні, то намагаюся показати руки та плечі. Думаю, що важливо показувати більше шкіри влітку. Ще я рекомендую бікіні й купальники з високою талією для подовження ніг, а також асиметричні спідниці та спідниці із заходом.

Каролін Даур

Якщо сандалі на пласкій підошві, то який дизайн вибирати?

Я вибираю найпростіші. Без застібок і безлічі ремінців, бо думаю, що нога видається довшою, коли вона більш оголена. Хоча у разі з тонкими смужками, я завжди не проти! Цього року я інвестувала відразу у дві пари: Rondini St Tropez і класичні Hermès.

Классические сандалии HermèsКласичні сандалі Hermès

Який силует сукні вибрати?

Міні або мідісукні із чіткою лінією талії. Якщо ви вибираєте довгу, тоді нехай вона буде з декольте й на зав’язках.

Marusia

Кілька хитрощів від Ізабель:

  1. Як я вже казала, у штанах завжди потрібно намагатися показати щиколотки: у мене короткі ноги, і я завжди намагаюся.

  2. Я не дуже люблю показувати свої ноги, але якщо вдягаю спідницю, то що коротшим буде це міні, то краще: так ноги видаються довшими і, хоча це не має особливого сенсу, але довжина до коліна змушує мене думати, що мої коліна видаються товщими.

  3. У мене досить великі груди, і я ношу глибоке декольте. Я зовсім не соромлюся, тож якщо не маєте комплексів, сміливіше!

  4. Якщо ви невисокого зросту, тоді носіть коротку стрижку. Я недавно підстриглася й тепер видаюся вищою: з довгим волоссям ви втрачаєте сантиметри.

  5. Взимку, коли я ношу кросівки або черевики, завжди видаюся вищою. Завдяки підошві я візуально додаю зросту на 4 см!

Текст: Marina Valera

За матеріалами vogue.es

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.