До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як носити шовкові хустки в стилі Versace і Christian Dior

Показ Versace осінь-зима 2021/2022 запам’ятався не тільки поверненням Джиджі Гадід на подіум, а й не менш обговорюваними аксесуарами, а саме поверненням шовкових хусток. Історія цього аксесуара сягає корінням далекого минулого — жінки різних культур, релігій і рас носили всілякі версії хусток, однак популярними вони були не завжди. Та цього сезону сміливо можна придбати кілька трендових хусток, адже мода на них повернулася.

Versace осінь-зима 2021/2022

Незабаром після того, як Джиджі й Белла Гадід (остання носила чорну атласну хустку як бандану) вийшли на шоу Versace, у колекції Christian Dior також з’явилися всілякі головні убори, зокрема й шовкові хустки, але вже зав’язані в бабусиному стилі. На цьому модна хода хусток не скінчилася — свої версії показали Connor Ives, Max Mara, Paco Rabanne і Anna Sui. Найпильніші напевно пам’ятають, що у своїй колекції осінь-зима 2020/2021 Марк Джейкобс випередив цей тренд і зав’язав зимові шарфи з товстого кашеміру навколо голів моделей у серії монохромних образів. Кількість шовкових хусток у колекціях брендів змусила нас задуматися: шовкові хустки — це нові пов’язки на голову?

Реклама
Versace осінь-зима 2021/2022
Christian Dior осінь-зима 2021/2022
Max Mara осінь-зима 2021/2022

Так уже вийшло, що це запитання я ставила собі кілька місяців тому, коли мені доручили переглянути документальний фільм про Одрі Гепберн на Netflix. У ньому я побачила, що актриса постійно носила хустки в неробочий час. Вона зав’язувала аксесуар нижче підборіддя (як у Dior) і, ймовірно, використовувала саме цей спосіб стилізації, щоб зберегти зачіску, але також і через те, що хустка їй неймовірно личила. На знімальному майданчику і за його межами хустки були так само популярні, як фірмовий викот Одрі — човник.

Одрі Гепберн

Як справжня прихильниця пов’язок на голову — оксамитових, оздоблених перлами або ренесансною стрічкою — я звикла щодня прикрашати чимось своє волосся. І хоча насправді я не була прихильницею саме хусток, Одрі переконала мене в цьому питанні. Це практичний аксесуар (ідеальний варіант для дощовитої погоди), що водночас навіває певні спогади. У мене шовкова хустка викликає в уяві образи: так, Одрі, але й королеви Єлизавети, шикарної Жаклін Кеннеді й навіть Ріанни, яка з’явилася на премії CFDA Awards у блискучій хустці Адама Селмана.

Versace осінь-зима 2021/2022
Conner Ives осінь-зима 2021/2022

Найприємнішим у цій тенденції виявилося те, що я вже маю колекцію вінтажних шовкових хусток: вишукані квітчасті мотиви, короткі шийні хустки й закрутки в стилі Пуччі — можна знайти варіант для будь-якого настрою. Щоб носити їх правильно (найліпше згодяться стандартні квадрати 50 см х 60 см), складіть їх навпіл, щоб вийшов трикутник та у відповідний спосіб припасуйте на голові. Для початку я збираю волосся у хвіст, завдяки чому набагато легше зав’язую під ним хустку, а потім розпускаю волосся поверх вузла.

Max Mara осінь-зима 2021/2022

Попри мою велику колекцію, я б хотіла поекспериментувати й спробувати більше варіантів шарфів, особливо з картатої бавовняної тканини. Крім того, мені потрібна хустка, пошита як пов’язка на голову в стилі бандани — тканина, попередньо відрізана трикутником з довгими зав’язками з обох кінців (на таких хустках немає складок, зайвого об’єму або тканини). Моє інтернет-полювання вивело до Etsy, де я знайшла кілька брендів, які продають саме те, що я шукала. Я відразу придбала п’ять хусток (червону, чорну, сіру, жовту й синю з квітчастим візерунком просто для втіхи) ціною близько 10 доларів за штуку. Тепер я готова до нового сезону: маю шовкові квадратики для врочистих подій і варіанти з бавовняної тканини на щодень. Зізнаюся, коли я надягаю їх з маскою, то на моїй голові занадто багато тканини, але водночас шовкові хустки мають просто чудовий вигляд на зустрічах у Zoom. Тут можете знайти кілька актуальних хусток, натхнених показами Versace і Christian Dior.

<b>шелковые платки</b>

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.