До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Підсумки 2017 року: 5 найгучніших показів

У 2017 році відбулися сотні показів по всьому світу, від Нью-Йорка до Парижа, від Копенгагена до Сеула. Vogue.ua вибрав 5 шоу, які вразили найбільше.

Vetements осінь-зима 2017/2018

<b>vet</b>

Реклама

Більш неоднорідної колекції світ ще не бачив. Але Vetements були б не Vetements, якби нічого не втнули. Багато хто повважав, що колекція осінь-зима 2017 була ще одним ударом по корпоративній культурі і моді, а Демну Гвасалію і зовсім назвали божевільним. Звичайні люди замість моделей – це спосіб Vetements продемонструвати повагу до чоловіків і жінок всіх релігій, рас, віку і життєвих позицій. На подіумі були всі: від міланської дами до німецького туриста з пластиковим анораком, європейська жінка-поліцейський, вибивайло, солдат НАТО і декілька скінхедів.

Versace весна-літо 2018
Карла Бруні, Клаудіа Шиффер, Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд і Гелена Крістенсен

Шоу Versace дало можливість переміститися в часі. Все нагадувало про кінець 1980-х – золотого для бренду часу: леопардові лосини та жакети з підкресленою лінією плеча, зухвалі міні та ботфорти, шкіряні штани з високою талією та сексуальні корсети. Однак головним сюрпризом став фінальний уклін Донателли Версаче. Вона вийшла в супроводі п'яти супермоделей. Наомі Кемпбелл, Карла Бруні, Гелена Крістенсен, Сінді Кроуфорд та Клаудія Шиффер крокували по подіуму як 30 років тому – спокійно та впевнено, з високо піднятою головою та без тіні ніяковості.

Gucci весна-літо 2018

Показ Gucci можливо описати лише одним словом – еклектика. Gucci Hub ряснів культурним розмаїттям: подіум символізував річку Тибр (яка протікає через Рим), в той час як декорації змушували думати, що знаходишся в історичному музеї: частина гостей сивіла по сусідству з мумією, а в самому просторі, що нагадує ангар, були відтворені грецькі та римські статуї, зображення єгипетських богів та фрагменти ацтекського храму.

А взагалі все почалося ще з запрошень – замість звичних листівок був олов'яний ящик, декорований окультними символами в готичному стилі. Всередині був мініатюрний набір чорних свічок та упаковка сірників з написом Gypnotism.

Saint Laurent весна-літо 2018
Перевершити Saint Laurent на Паризькому тижні моди було неможливо. Усі були підкорені головною визначною пам'яткою шоу – Ейфелевою вежею. У міру того, як моделі проходили по подіуму, символ Франції висвітлювався та виблискував на тлі, змушуючи серце тріпотіти. Занадто багато краси для одного вечора!
Off-White весна-літо 2018

<b>offwhitediana</b>

Свою колекцію весна-літо 2018 Вірджіл Абло присвятив принцесі Діані. Популярні образи "народної принцеси" дизайнер сприйняв, як буквальну інструкцію до дії. Чорна сукня з глибоким V-подібним вирізом, в якому принцеса танцювала з Джоном Траволтою, чорно-білий візерунок її улюбленої блузки щільно прописався в новій колекції, ніжно-рожевий костюм та хвилясті сукні кольору фуксії – це лише деякі очевидні референси до гардеробу Діани.

Читайте також:

Підсумки 2017 року: 10 найпопулярніших місць за версією Instagram

Підсумки 2017 року: найстильніші чоловіки

Підсумки 2017 року: 20 найкращих суконь на червоних доріжках

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.