До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто такі e-girls і чому мода одержима їхнім стилем

Цифрові технології інтегруються в наше життя більше, ніж будь-коли раніше. Сфера ІТ не оминає й модну індустрію. Торік стартував перший Тиждень моди Metaverse, який приголомшив критиків химерними, невимушеними віртуальними дизайнами. Дедалі більше брендів починають приймати платежі у криптовалюті. Дизайнери створюють власні NFT проєкти. Проте для тих, хто продовжує твердо стояти на ногах у реальному світі, є тенденція, що дозволяє трохи ліпше зрозуміти футуристичні настрої моди — e-girl.

Біллі АйлішБіллі Айліш

Субкультура e-girl поєднує в собі естетику початку 2000-х з K-pop і рейв-культурою. Хоча цей стиль був популяризований в TikTok, справжні e-girls знають, що тренд походить від Goth Harajuku — вуличного стилю, що зародився в Токіо. Він резонує з характерними рисами готики – сітчастий одяг, темна палітра кольорів, ляльковий макіяж і вкраплення пастелі в одяг чи б'юті-образ.

Реклама

E-girl (electronic girl), як випливає з назви, проводить дуже багато часу в Інтернеті. Часто для геймерок, косплеєрок чи зірок соціальних мереж їхні онлайн-персонажі живуть не лише у віртуальній реальності, а є частиною їхнього повсякденного життя.

Численні підкатегорії e-girl – емо, скейтерки чи вінтажні ентузіастки – об’єднує любов до максималізму. Такі знамениті представниці стилю, як Doja Cat чи Біллі Айліш, поєднують масивне взуття, спідниці чи штани з кількома топами, прикрашеними різноманітними принтами, й безліччю аксесуарів. Нейтральних, землистих тонів, які домінують у сучасній моді, не існує в квінтесенції світу e-girl. Протиславлення – головний інструмент тренду. Суть естетики e-girl полягає в контрастах: картаті шкільні спідниці поєднуються з поясами з шипами; рум'яна та ластовиння доповнює товста підводка для очей. Палітра кольорів чорного, білого та відтінків коштовного каміння доповнена вкрапленнями пастелі та неону. З яких основних речей складається образ e-girl, розбираємо далі в матеріалі.

Оверсайз футболки

E-girl має у своєму гардеробі безліч об'ємних футболок та джемперів. На більшості топів часто є зображення музикантів та рок-гуртів, як от Nirvana чи Rolling Stones. Нерідко таку футболку одягають поверх лонгсліва.

Біллі Айліш
Штани карго

Штани карго e-girl затягує ременем-ланцюгом або носить їх низько на стегнах. Як прихильниця максималізму, e-girl обирає яскраві кольори, такі як неоново-зелений або сапфірово-синій.

Doja Cat
Сяйливий макіяж

На контрасті з готичними аксесуарами, e-girl підкреслює ніс і вилиці рум’янами, часто доповнює макіяж яскравим хайлайтером і штучними веснянками для грайливого й дещо наївного вигляду.

Срібні прикраси

Відповідно до своїх контркультурних коренів, e-girl протистоять тенденції вишуканих золотих прикрас, яка останніми роками пережила масову популярність. Масивні срібні ланцюжки, нашаровані навколо шиї, руки прикрашені великою кількістю масивних каблучок — чим виразніші коштовності, тим краще.

Біллі Айліш
Колготки, шкарпетки, гетри

Колготки в сіточку, шкарпетки та гольфи є невіддільною частиною образу e-girl. Для прихильниць цієї естетики жодний елемент багатошарового образу не є зайвим.

Біллі Айліш
Шапочки

Найкращий аксесуар для e-girl – в’язана шапка-біні. Часто прикрашена масивним логотипом, біні натягнута на розпущене волосся — так вона обрамляє обличчя й створює невимушений вигляд.

Біллі Айліш
Кросівки на платформі

Надихнувшись культурою попзірок 1990-х, e-girls повернули в моду кросівки на платформі.

Біллі Айліш

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.