До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими спідницями сезону весна-літо 2021

Сьогодні розповімо про найтрендовіші спідниці цієї весни. У колекціях дизайнерів з’явилися як дуже сміливі моделі, наприклад, з вирізами на талії, з напівпрозорих тканин або довжини міні, так і класичні, по-новому обіграні спідниці, а також романтичні варіанти зі шлярками й воланами. Це означає, що кожна модниця зможе знайти собі спідницю до смаку й настрою. Vogue.ua зібрав докладний гід наймоднішими спідницями сезону весна-літо 2 021.

Giambattista Valli
Екстраміні

Мікроскопічні спідниці — головний об’єкт обговорення цього сезону. Їх можна любити чи ненавидіти, проте байдужих знайти буде важко. Зухвалі міні цієї весни більше подібні на широкий пояс, ніж на повноцінну спідницю, але все ж варто спробувати вписати цей тренд у гардероб. За прикладом Міуччі Пради, поєднуйте сміливу спідницю з кросівками й футболками-поло, знижуючи градус претензійності, або вдягайте в пару до неї світшоти, як це робить дизайнер Давид Кома. Інший спосіб вписати мініспідницю в повсякденний гардероб показали Philosophy di Lorenzo Serafini — дизайнер доповнив образ гумовими чоботами й об’ємною сорочкою.

Реклама
Miu Miu
Philosophy di Lorenzo Serafini
David Koma
Напівпрозорі

Під модний приціл потрапили спідниці з тонких напівпрозорих тканин: сітки, шовку, органзи й мережива. Fendi представили провокаційний образ із шовкової чорної спідниці, маскулінного жакета й трикотажного поло, що повторює силует власниці. Balmain зіграли в сторону гламуру й зробили ставку на кроп-топ з об’ємними плечима й прозору спідницю, розшиту блискучою монограмою бренду. Тим часом Acne Studios обгорнули моделей у невагомі спідниці на тонких зав’язках навколо талії.

Fendi
Balmain
Acne Studios
Романтичні

Спідниці з каскадами шерхітливих шлярок — найромантичніший тренд нового сезону. У таких моделях так і хочеться закрутитися в гарячому іспанському танку фламенко. У колекції Zimmermann і Ulla Johnson представлені багатошарові максіспідниці, всипані квітчастим принтом, а Molly Goddard показали жіночні невагомі моделі з низками грайливих шлярок, доречних для романтичного побачення.

Zimmermann
Ulla Johnson
Molly Goddard
Шкіряні

Зустрічати весну дизайнери пропонують у модних шкіряних спідницях, які згодяться як для ділового дрес-коду, так і вечірніх івентів. За допомогою шкіряної спідниці можна легко скласти ансамбль, гідний об’єктивів головних streestyle-фотографів на Тижнях моди. Як носити ці спідниці, показують у своїх колекціях Paco Rabbane, Hermes і Tod's.

Hermes
Paco Rabbane
Tod's
Джинсові

Спідниці з деніму — чудова альтернатива улюбленим джинсам. Вони можуть бути як короткими, так і довгими, складатися з кількох відтінків деніму або однотонної тканини. Celine в новій колекції весна-літо 2021 поєднують джинсову мідіспідницю з в’язаним кардиганом, запозиченим з "бабусиного" гардероба, тим часом Lutz Huelle показали триколірну модель у дуеті із чорною сорочкою, а Rag & Bone скомбінували мініспідницю з базовою білою футболкою й твідовим жакетом.

Celine
Lutz Huelle
Rag & Bone
Пікантні розрізи

Щоб додати "перчинки" в повсякденний або вечірній образ, досить вибрати спідницю зі сміливим розрізом. Такий фасон не залишить байдужих. Fendi обіграли жіночний спідничний костюм за допомогою пікантного розрізу, Paco Rabbane продемонстрували спідницю з глибоким розрізом посередині в парі з ошатним топом і лакованими чобітьми, а Drome знають, як перетворити лаконічну білу спідницю на об’єкт бажання модниць.

Paco Rabbane
Drome
Fendi
Елегантне плісування

Елегантні й жіночні спідниці плісе сміливо можна зарахувати до позасезонних і класичних речей. З року в рік бренди пропонують нам нове прочитання цих шерхітливих спідниць, а streetstyle-зірки показують, як носити їх взимку й улітку. У новому сезоні весна-літо 2021 варто звернути увагу на колекцію Michael Kors Collection — дизайнер запропонував струмливі, злегка тиснені спідниці в поєднанні з об’ємними светрами. Christian Dior віддали перевагу спідницям у складку на взірець шкільних, а Simona Marziali оспівали триколірну модель.

Michael Kors Collection
Christian Dior
Simona Marziali
Пір’я

Спідниця з пір’ям — одна з головних речей 2021 року. У колекціях дизайнерів з’явилися всілякі варіації, із чим носити цю гламурну річ. 16Arlington пропонують поєднувати білосніжну максіспідницю зі шкіряним топом, No.21 комбінують подовжений светр зі спідницею, а Fendi роблять ставку на поєднання спідниці-хмари з напівпрозорим топом.

16Arlington
No.21
Fendi
Сітка

Спідниці як рибальські сітки знов будуть актуальні в новому сезоні. Якщо раніше ви так і не приміряли цей спокусливий тренд, то цієї весни ще маєте шанс. Головне, визначитися з фасоном і різновидом сітки. Наприклад, у колекції Марії Грації К’юрі можна натрапити на цілком придатні для виходу трикотажні моделі з молочної дрібної сітки. Дизайнерка пропонує доповнити спідницю жакетом вільного крою й плетеними сандалями. Коли ж ви підбираєте спідницю для вечірнього заходу, ліпше звернути увагу на сріблясту модель David Koma або червону спідницю-кольчугу Lanvin.

Christian Dior
David Koma
Lanvin
Спідниця-олівець

Класична спідниця-олівець має бути в гардеробі в кожної дівчини, особливо це стосується прихильниць ділового стилю. Ця позачасова й позасезонна модель легко поєднується як зі строгими сорочками, так і зі светрами вільного крою. Досить лише згадати виходи Меган Маркл або Амаль Клуні, і відразу стане зрозуміло, як вписати спідницю-олівець у свій гардероб. Дизайнери також підготували кілька варіантів: Max Mara роблять ставку на монохром, комбінуючи спідницю із цікавим светром, Chanel продемонстрували культовий твідовий ансамбль, а Prada запропонували вдягати подовжену атласну спідницю-олівець у парі з тонким светром або водолазкою.

Max Mara
Chanel
Prada
Вирізи на талії

Найпровокаційніші та найсексуальніші спідниці в новому сезоні весна-літо 2021 мають принадні вирізи на талії. Якщо у 2020 році дизайнери показували сукні з такими ж вирізами, то нині настав зірковий час саме спідниць. З легкої руки Донателли Версаче мінімалістична спідниця-олівець перетворилася на найбажаніший об’єкт у вечірньому дрес-коді. Mônot прикрасили спідницю двома симетричними вирізами, а Sandy Liang показали мініспідницю з ушивними стрингами, родом з нульових.

Versace

Mônot
Sandy Liang

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.