До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими штанами сезону весна-літо 2021

Штани — незамінна річ у гардеробі дівчат. Вони можуть бути елегантними, строгими, міськими, невимушеними, помітними й класичними. Кожна модниця вибирає, що їй ближче до душі. Нового сезону дизайнери у своїх колекціях показали широкі штани, подовжені моделі кльош, штани-банани, шкіряні варіанти, ошатні пари для вечірок, пари з низькою посадкою з нульових і штани з розрізами біля щиколоток. Vogue.ua зібрав найповніший гід модними штанами сезону весна-літо 2021.

Zimmermann
Широкі

Широкі штани, що не обмежують рухів, — найактуальніший силует у новому сезоні весна-літо 2021. Вільні й легко провітрювані штани додають образу розслабленості й невимушеності. Max Mara зробили ставку на штани зі зборочками в класичну біло-синю смужку, у яких можна вирушити на ділову зустріч, Tom Ford показали свою інтерпретацію штанів-палацо для вечірніх заходів, тоді як Louis Vuiton продемонстрували більш міське рішення для повсякденних справ.

Реклама
Max Mara
Tom Ford
Louis Vuitton
Спортивні

Штани спортивного крою, про які ми розповідали раніше, просто мусять з’явитися в гардеробі кожної модниці цієї весни. Ідеться саме про прямі вільні штани, натхнені стилем кінця 1990-х. Подібні моделі можна побачити в колекції Celine — бренд представив чорну модель з білими лампасами в парі з класичним укороченим жакетом. Тим часом Miu Miu запропонували поєднувати вільні штани з бомбером, а Balenciaga додали вечірній топ до образу.

Celne
Miu Miu
Balenciaga
Низька посадка

Крім джинсів з низькою посадкою, цього сезону на подіуми повернулися подібні штани з нульових. З огляду на актуальність цього фасону, пора починати готувати прес, адже тепер саме він виявиться в центрі уваги. Модні штани з низькою посадкою показали багато які бренди, зокрема Versace, Fendi й Saint Laurent. Донателла Верчасе, наприклад, майстерно обіграла класичні штани, додавши розріз на стегні й спортивний лонгслів, Кім Джонс представив трикотажний костюм-трійку, а Ентоні Ваккарелла зробив ставку на елегантний і строгий total-black образ.

Versace
Saint Laurent
Fendi
Штани-банани

Відгомін епохи 1980-х як і раніше зберігаються цього сезону. Штани-банани, відмітними ознаками яких є висока посадка, вузька талія, додатковий об’єм на стегнах і звужений низ, варто залишити в модному гардеробі щонайменше на сезон. Alberta Ferretti радять поєднувати штани силуету slouchy з гостромодними бралетами, Boss пропонують затишний трикотажний варіант вихідного дня, а Hermes — діловий ансамбль для бізнес-зустрічей.

Alberta Ferretti
Boss
Hermes
З розрізами

Тренд на штани з розрізами біля щиколоток плавно перекочував із зимового гардероба до весняного. Тільки тепер бренди замість курток і пальт пропонують носити їх із зухвалими кроп-топами, романтичними блузами й фігурними жакетами. У Roland Mouret можна натрапити на лаконічні чорні штани з розрізами спереду. Такий варіант пасуватиме до будь-яких речей у гардеробі. Тим часом Nanushka прикрасили класичні штани легкими розрізами з внутрішнього боку штанин, а Zadig & Voltaire обіграли зовнішню зону щиколоток і додали, крім розрізів, ще й вишукані зав’язки.

Roland Mouret
Nanushka
Zadig & Voltaire
Ошатні

Дуже хочеться вірити, що навесні або влітку повернуться світські заходи й вечірки. Всі вже неабияк скучили за гарними подіями, куди можна вдягнути вечірню сукню або ж ошатні штани, яких цього разу дуже багато в колекціях дизайнерів. Блискучі фактури, розкішні тканини й фантазійний декор стали головною окрасою штанів в очах дизайнерів. Chanel представили вільні штани, розшиті ефектними синіми лелітками, Patou прикрасили поділ штанів пір’ям, а Isabel Marant показали штани-банани кольору металік.

Chanel
Patou
Isabel Marant
Шкіряні

Шкіряні штани впевнено тримають свої позиції цієї весни. Їх можна сміливо вже зарахувати до класичних штанів, хоч один варіант яких обов’язковий у гардеробі. Їх можна вдягнути на вечірку в поєднанні з напівпрозорим топом за прикладом Emporio Armani, на побачення, якщо доповнити романтичною блузою з об’ємними плечима, або перетворитися за допомогою них на героїню streetstyle-хронік — для цього прямі шкіряні штани в стилі 1990-х потрібно обіграти з "голим" топом, подібним до другої шкіри.

Lanvin
Sportmax

Emporio Armani
Кльош до підлоги

Новий сезон весна-літо 2021 не терпить півзаходів, тому якщо вирішите придбати штани кльош, вибирайте моделі завдовжки до підлоги. Погодимося, що це не найпрактичніший тренд, зате як гарно. Завдяки такому силуету навіть дівчата низького зросту здаватимуться довгоногими моделями. Якщо ви не боїтеся забруднити штанів, то придивіться до білосніжного варіанта Proenza Schouler, для спокійного елегантного гардероба вибирайте штани Victoria Beckham, а якщо хочеться гостромодних рішень — тоді пряма дорога за рожевим неоном до Balmain.

Victoria Beckham
Balmain
Proenza Schouler

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.