До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші черевики та ботильйони сезону осінь-зима 2020/2021

Настала справжня осінь, а разом з нею й потреба перевзутися в модні черевики та ботильйони. Цього сезону є із чого вибрати й про що помріяти. Наймодніші пари представлені у вигляді грубих черевиків зі шнурівкою, ботильйонів з квадратним мисом у стилі 1990-х, варіантів на зразок вікторіанської епохи й черевиків-челсі на масивній підошві. Крім того, як і раніше в тренді ковбойські черевики й низькі гостроносі ботильйони для повсякденних зустрічей, а для вечірок дизайнери приготували пари, щедро всипані стразами. Vogue.ua зібрав найкращі черевики та ботильйони сезону осінь-зима 2020/2021.

Christian Dior
Грубі черевики зі шнурівкою

Традиційним осіннім взуттям вважають грубі черевики, які щосезону отримують нові інтерпретації в колекціях дизайнерів. Цієї осені бренди пропонують вибирати чорні пари з помітною шнурівкою й масивною підошвою. Valentino представили високі черевики на тракторній підошві, Christian Dior показали варіанти з ребристим мисом, а Dolce & Gabbana, крім шнурівки, додали кілька ремінців на халяви.

Реклама
модные ботинки 2020 фотоValentino
модные ботинки 2020 фотоChristian Dior
модные ботинки 2020 фотоDolce & Gabbana
Ботильйони з квадратним мисом

Стиль 1990-х не дає спокою дизайнерам уже кілька сезонів поспіль. Цієї осені актуальні не тільки шкіряні жакети, які обожнювала Сінді Кроуфорд у період своєї молодості, але й ботильйони з квадратним носком. У Balmain можна побачити ботильйони-шкарпетки нюдової колірної гами, у Nina Ricci — варіанти відтінку хакі, а в Jonathan Simkhai — класичне прочитання чорних ботильйонів з квадратним мисом.

модные ботильоны 2020 фотоBalmain
модные ботильоны 2020 фотоNina Ricci
модные ботильоны 2020 фотоJonathan Simkhai
Черевики-челсі

Черевики-челсі сміливо можуть претендувати на звання головного взуття цієї осені. Високі й низькі пари на масивній підошві носять як streetstyle-зірки, так і знаменитості, серед яких Гейлі Бібер, яка недавно продемонструвала чорні челсі із червоною підошвою Bottega Veneta. Дизайнери співають оди любові цьому практичному й зручному міському взуттю: Christian Dior комбінують чорні челсі з ажурними гольфами, Valentino пропонують додати фарб в осінній гардероб за допомогою зелених пар, а Stella McCartney роблять ставку на тракторну світлу підошву й лаковану основу черевиків.

модные ботинки 2020 фотоChristian Dior
модные ботинки 2020 фотоValentino
модные ботинки 2020 фотоStella Mccartney
Козаки

Нині виникає відчуття, ніби тренд на богемну естетику ніколи не вийде з моди. Взуття в стилі Дикого Заходу розбурхує фантазію дизайнерів уже не один і не два сезони, а романтичні квітчасті сукні зі шлярками вже стали основою гардероба модниць. Цієї осені ми як і раніше носитимемо козаки. В Isabel Marant представлені класичні чорні пари, у Louis Vuitton — металізовані низькі варіанти й у Sacai — ковбойські черевики на тракторній підошві.

Isabel Marant
Louis Vuitton
казаки 2020 фотоSacai
Вікторіанська епоха

Естетика Вікторіанської епохи — один з головних трендів сезону осінь-зима 2020/2021. Дизайнери одноголосно освідчуються в коханні знаковим елементам колишньої епохи: показують блузи з коміром-стійкою в стилі королеви Вікторії, оспівують сукні c пишними спідницями й корсетами, парчеве вбрання з об’ємними рукавами й шлярками та роблять ставку на жіночні ботильйони на шнурівці. У Zimmermann представлені пари з урочистого оксамиту, в Elisabetta Franchi — з ошатного атласу, а в Dolce & Gabbana — практичніший варіант зі шкіри з тисненням під пітона.

модные ботильоны осень-зима 2020/2021 фотоZimmermann
модные ботильоны осень-зима 2020/2021 фотоElisabetta Franchi
модные ботильоны осень-зима 2020/2021 фотоDolce & Gabbana
Низькі гостроносі ботильйони

Низькі гостроносі ботильйони — ідеальний вибір для дівчат, які живуть у нескінченному потоці всіляких зустрічей. Елегантні пари Celine пасуватимуть до брючного ансамблю, грубі ботильйони Junya Watanabe обіграють квітасту сукню або шкіряний образ, а кольорові зразки Louis Vuitton стануть парою повсякденному вбранню зі спортивними елементами.

модные ботильоны осень-зима 2020/2021Celine
модные ботильоны осень-зима 2020/2021Junya Watanabe
Louis Vuitton
Усюди стрази

Ефектні ботильйони можуть легко стати окрасою образу. За допомогою лише однієї пари взуття повсякденний ансамбль перетворюється на вечірнє вбрання. Цієї осені дизайнери пропонують вибирати взуття, щедро всипане стразами й кристалами. Giambattista Valli продемонстрували замшеві ботильйони з великими стразами, JW Anderson показали туфлі з квадратним носком і блискучим кільцем, а Alberta Ferretti розшили ботильйони стразовими нитками різних розмірів.

модные ботильоны осень-зима 2020/2021Giambattista Valli
JW Anderson
Alberta Ferretti

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.