До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Естетика футуризму в колекціях весна-літо 2022

Футуризм, що прийшов у світ моди в 1960-х, знову опинився на піку своєї популярності. У колекціях сезону весна-літо 2022 дизайнери заграють з геометричними формами, незвичайними матеріалами та кроєм, а також ефектом "рідкого металу", вторуючи роздумам суспільства про майбутнє.

Loewe
Issey Miyake

Вперше футуризм виник у 20-х роках XX століття як авангардистський напрям у мистецтві, що культивував естетику урбанізму й машинної індустрії. 40 років по тому на модних подіумах дедалі частіше стали з’являтися вініл, пластик, срібні тканини, металеві ланцюги і яскраві неонові кольори. Футуризм популярний і сьогодні: геометричні вирізи, гострі плечі, об’ємні балахони, комбінезони-кольчуги й космічні капори трапляються в колекціях Issey Miyake, Vetements, Fashion East, Rodarte та інших брендів.

Реклама
Rodarte
Vetements

У такому образі неабияку роль відіграють аксесуари: об’ємні моносережки, як, наприклад, у Courreges, великі протисонцеві окуляри незвичайної форми, як у Vetements, пластикові чокери, як у Burberry, і браслети на плече, як у Fashion East. Футуризм віддає перевагу "матеріалам майбутнього", на чолі яких пластик, вініл і навіть фольга. Характерні світлові зображення останньої взяли за основу Balenciaga й представили асиметричну максісукню у своїй весняно-літній колекції.

Courreges
Balenciaga

Яскраві неонові кольори — ще один маркер футуристичного стилю. Синій електрик, як у колекції Ottolinger, відтінки лілового, як у Fashion East, та інопланетний зелений, як у Rodarte й Vetements, переносять шанувальників світу моди в майбутнє, змішуючись з попартом.

Burberry
Ottolinger
Fashion East

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.