До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

До побачення, сумки: великі кишені — найпрактичніша деталь сезону

Цьогоріч Міучча Прада представила новий погляд на робочу уніформу. З весняно-літніми колекціями Prada та Miu Miu вона підтверджує, що утилітарна естетика залишиться в тренді ще надовго. Дизайнерка оновила вірусний силует 2000 року: плісировані та шкіряні спідниці в поєднанні з короткими топами. Та тепер вони зримовані зі всюдисущими великими кишенями. Це прагматичний дух, доведений до крайності, яким були одержимі свого часу дизайнери, як-от Клер Маккарделл або Бонні Кешін: кишені стали ідеальною метафорою звільнення рук жінки — і зробили її рухи більш вільними.

Бекстейдж показу Miu Miu, весна-літо 2023
Бекстейдж показу Miu Miu, весна-літо 2023

Реклама

Miu Miu
Miu Miu

"Нехай ваш жакет несе вашу сумку" — одна зі знакових фраз колишнього креативного директора Coach, чиї колекції були наповнені місткими сумками. У 2023 році це правило можна перенести на будь-який одяг, який спадає на думку. У Miu Miu кишені присутні в парках на рівні грудей та в шкіряних пальтах оверсайз на талії, як поясна сумка. А Loewe представили свої оновлені куртки Barbour із кишенями розміру XL, які надають об’єм.

Sacai
Sacai

Loewe
Loewe

Поряд із Miu Miu найбільш утилітарною є пропозиція Sacai. Тітосе Абе представила колекцію, яка розкриває її прагнення дати "відчуття свободи". Bally запропонували куртку в металевих тонах, а Louis Vuitton перенесли габаритні кишені на сукню. Загравання з великими деталями перетворюється на загальну тенденцію. Спільний жест для всіх колекцій? Образи не доповнені сумками, а моделі тримають руки в кишенях.

Louis Vuitton
Louis Vuitton

Diesel
Diesel

Bally
Bally

Готовий образ переходить від практичного до анекдотичного з надзвичайною легкістю. Diesel зробили ставку на вбрання земляних кольорів, доповнене жилетом підкреслено великого розміру. У своїй останній колекції для Burberry Ріккардо Тіші перетворив кишені на своєрідну кобуру, яка облягає ногу. Це непрактично, але естетично: такі мінірюкзаки також можна додати до "голої" сукні.

Burberry
Burberry

Cynthia Rowley
Cynthia Rowley

No Sesso
No Sesso

У колекціях No Sesso та Cynthia Rowley кишені — це елементи різного розміру, які майже як прикраса вписані в довгі спідниці та деконструйовані сукні. Межа між практичним і сюрреалістичним дуже розмита, особливо в міжсезоння. Це щось на кшталт сучасної версії пальта з вісьмома кишенями, яке Ельза Скіапареллі придумала на основі малюнка Сальвадора Далі в 1936 році.

Ельза Скіапареллі надихнулася Сальвадором Далі створити цей дизайн чорного вовняного пальта з вісьмома кишенями, яке з’явилося у Vogue у 1936 році
Ельза Скіапареллі надихнулася Сальвадором Далі створити цей дизайн чорного вовняного пальта з вісьмома кишенями, яке з’явилося у Vogue у 1936 році

У Hermès ми бачили сумку, яка також має на меті виступати в якості свого ж замінника. Аксесуар звисає з плеча, але модель тримає руку не на сумці, а в кишені, всередині сумки.

Hermes
Hermes

Текст: Nuria Luis

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.