До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому casual comfort — головний стиль прийдешнього сезону

Останні кілька сезонів естетика Y2K тримає першість у модному поєдинку, тому може виникнути спокуса сліпо наслідувати її приклад. Проте топи з корсетами, джинси з низькою посадкою, прозорий одяг і витертий денім, мабуть, варто залишити тим, кого модні антропологи віднесуть до категорії "покоління Z". Зміни відбуваються, оскільки тягар моди зміщується в бік нової чутливості. Світ, зустрічай повсякденний комфорт – "протиотруту" від захоплення незручним одягом після пандемії.

Maryam Nassir Zadeh
Maryam Nassir Zadeh

Реклама

Образ, який найбільше обговорювали після показів сезону весна-літо 2023, – Кейт Мосс у BottegaVeneta в сорочці в клітинку та джинсах. Запросто? Саме в цьому і полягала вся суть. Як каже креативний директор Матьє Блазі, "це свого роду невимушений комфорт, який ми довели до крайності". МіуччаПрада та РафСімонс були в захваті від ідеї "простого життя", радше ніж "дивись тільки на мене". Це уявлення знайшло відображення у рваних сукнях та зім’ятих нічних сорочках.

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Prada
Prada

"Тихі" вбрання все ж таки виявилися ексцентричними: образ Кейт Мосс цілком створений зі шкіри, складки у Prada, звичайно, були задуманими, а носіння трусів поверх колготок, як це зробила КендаллДженнер, все ще потребує багато сміливості. Однак заголовок залишається – цього сезону ми справді віддаємо перевагу casualcomfort без безліччі декоративних елементів.

Miu Miu
Miu Miu

Altuzarra
Altuzarra

Vogue.ua зібрав декілька прикладів, як носити затишний одяг прийдешнього сезону.

Totalknitlook

Emilia Wickstead
Emilia Wickstead

Мінімалістична сукня

Ports 1961
Ports 1961

Оверсайз-денім

Khaite
Khaite

Затишне взуття

Fendi
Fendi

Текст: Henrik Lischke

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.