До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Balletcore — несподiваний тренд цього сезону

Balletcore — один з мікротрендів цього сезону, який спершу з’явився на світових подіумах, а потім і в гардеробах знаменитостей. Балетки, боді, обʼємні сукні та спідниці-пачки — vogue.ua зібрав найефектніші образи, натхнені балетом у колекціях осінь-зима 2022/2023.

Giambattista Valli
Giambattista Valli

Реклама

Miu Miu
Miu Miu

У 1930 роках Коко Шанель захоплювалася балетом — вона дружила з композитором Ігорем Стравінським, розробляла сценічні костюми, а потім на їхній основі створювала підривні для тогочасної моди витвори, як-от сукні з тюлю 1932 року. У 1960-1970-х свою популярність здобули й балетки — їх носили такі ікони стилю, як Твіггі, Джекі Кеннеді та Джейн Біркін. З іншого боку, міленіали пам’ятають спідницю-пачку з тюлю та пудрові рожеві боді, які носила Керрі Бредшоу в перших сценах серіалу "Секс і місто". Цього сезону в моду повертаються балетні мотиви. І, як це зазвичай буває з мікротрендами, осінньо-зимовий період представляє їх у широкому діапазоні можливостей.

Simone Rocha
Simone Rocha

Rodarte
Rodarte

Molly Goddard
Molly Goddard

Дизайнери, як-от Simone Rocha й Rodarte, вибирають варіант багатошаровості: шиють сукні з кількох шарів тюлю, грають з романтичними шлярками й бантами, створюють аксесуари за мотивами тих, які носять балерини на сцені. Інші, наприклад Giambattista Valli, роблять ставку на спокійніший варіант тренду. Бренд бачить balletcore як своєрідний мікс балету з чуттєвим романтизмом, тож найхарактерніші мотиви марки (вироби, зшиті з багатьох шарів тюлю) залишаються її візитною карткою. Є й ті, як Miu Miu, які за принципом "спорт — здоров’я" змішують на подіумі різні дисципліни. В осінньо-зимовій колекції італійського бренду м’які атласні балетки й вовняні легінси супроводжують тенісні спідниці та футболки поло.

Белла Гадід
Белла Гадід

Таке розмаїття означає, що тренд balletcore можуть спробувати як поціновувачки романтичних стилізацій, так і затяті прихильниці класики та мінімалізму. Перші, як і Керрі Бредшоу, фатинові спідниці поєднуватимуть з туфлями на підборах й обтислим топом, а для решти м’які балетки стануть найкращими супутниками простої спідниці, як це робила 50 років тому Джекі Кеннеді. Проте натхнення можна знайти не лише в моді багаторічної давнини, а й у стилізаціях сучасних ікон стилю — теплі легінси цього сезону віртуозно носять скандинавські інфлюенсерки й Белла Гадід. Модель також є неофіційною амбасадоркою цього тренду. Іноді вона носить його в очевиднішому вигляді, а іноді в незвичайному варіанті, поєднуючи з елементами, що відсилають до тренду Y2K: джинсовими спідницями в стилі печворку, спідницями з низькою талією та бавовняними шортами в спортивному стилі.

Каміль Шарʼєр
Каміль Шарʼєр

За матеріалами vogue.pl.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.