До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Анімалістичні принти в колекціях осінь-зима 2023/2024

Присутність тваринних принтів у переліку головних тенденцій сезону не є чимось новим. Вона досягає такого рівня, що чимало модниць вважють такі візерунки основою своїх гардеробів. Сезон за сезоном хижі принти заново винаходяться креативними директорами найбільших Домів моди і завжди прокрадаються до трендів. Vogue.ua зібрав гід найстильнішимианімалістичнимипринтами поточного сезону.

BottegaVeneta зробили ставку на тваринний принт у стилі Круелли де Віль: на перший план вийшло пальто з широкими лацканами та асиметричним вирізом на подолі. StellaMcCartney також натякнули на породу далматин через дизайн обʼємного пальта з характерним принтом, що нагадує колір цієї породи собак. Schiaparelli, зі свого боку, відійшли від домашніх тварин й імітували шерсть гірських вовків з деталями в коричневих тонах.

Реклама

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Stella McCartney
Stella McCartney

Schiaparelli
Schiaparelli

JilSander віддали перевагу зебровому принту як для своїх максісумок, так і для довгих суконь. Утім, бренд оригінально використовує насичений зелений колір замість білого фону.

Jil Sander
Jil Sander

Jil Sander
Jil Sander

Данська мода також зіграла свою роль у тенденції, як бачимо з колекції Ganni осінь-зима 2023/2024. Скандинавський бренд, окрім численних класичних предметів одягу, як-от туфлі із пряжками зі зміїним принтом, додав до лінійки водонепроникний тренч такого самого дизайну, ідеальний для дощових осінніх днів.

Ganni
Ganni

Багатогранність і величезна варіативність тваринних принтів дозволяють дизайнерам грати з ним і досліджувати всі доступні опції для створення одягу. Але леопардовий принтнезмінно найпопулярніший. TomFord представили свою колекцію, відновивши деякі з архівних предметів. Звичайно, леопардовий принт характеризував деякі образи, демонструючи ідентичність бренду ще з 2000-х років: у поєднанні з денімом у костюмах зі спідницями у стилі Y2К або на довгих сукнях з укороченими жакетами.

Tom Ford
Tom Ford

Tom Ford
Tom Ford

Проте не тільки американський бренд вибрав леопардовий принт, Ferragamo виклали всі свої карти на стіл і представили leopardtotallook, що складається з шуби та туфель із подвійними ремінцями на щиколотках. Blumarine підкреслили хижу сторону візерунка, зігравши з одним із найсильніших трендів цього сезону в одязі — водолазкою з довгими рукавами та високою горловиною.

Ferragamo
Ferragamo

Blumarine
Blumarine

RobertoCavalli переосмислили цей принт найсміливішим чином і пограли з ним навіть у найдрібніших деталях. Їхні проєкти залишили осторонь традиційний коричневий леопард, щоб перетворити його на флуоресцентно-рожевий. Сукні-сліпи з мереживом на декольте з’явилися на подіумі разом із шубами з підкладкою такого самого дизайну.

Roberto Cavalli
Roberto Cavalli

Roberto Cavalli
Roberto Cavalli

Ефектно відзначилася в цьому тренді британсько-ямайська дизайнерка Вельс Боннер та її нова колекція для Adidas, яка містила модель вірусних кросівок Samba з леопардовим візерунком. Інакше й бути не могло, але не минуло й десяти хвилин від надходження взуття в продаж, як вони вже були розпродані майже у всіх розмірах, а ціна на них продовжувала зростати.

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.