До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 головних взуттєвих тенденцій весна-літо 2022

Забудьте про свої пухнасті Birkenstocks і потворні, але улюблені Crocs — настав час поповнити гардероб головними взуттєвими трендами сезону весна-літо 2022. У центрі уваги опинилися сандалі-гладіатори, взуття з металічним ефектом, пари з незвичайними деталями, ботфорти-панчохи, чоботи з гострими носками, сандалі на широкій підошві, взуття з ремінцями і зав’язками біля щиколоток, а також висока платформа. Vogue.ua зібрав вісім актуальних взуттєвих тенденцій цього сезону.

Christian Dior
З металічним блиском

У новому сезоні весна-літо 2022 Tom Ford, Blumarine, Miu Miu, Fendi, Courrceges і Simone Rocha продемонстрували металізоване взуття, яке захочуть приміряти навіть найконсервативніші модниці. Приготуйтеся вбирати цього літа свої ноги, як дискокулі.

Реклама

<b>обувь c металлическим блеском</b>

Гладіатори

Гладіатори знову повернулися до списку взуттєвих трендів завдяки Louis Vuitton, Christian Dior, Alberta Feretti і Valentino. Взуття на пласкому ходу в греко-римському стилі з переплетеними між собою ремінцями або зав’язками заввишки як до щиколоток, так і до колін обов’язково має з’явиться в літньому гардеробі. Носіть їх із сукнями в стилі бохо, шкіряними речами, вільними сорочками довжини максі й денімом.

<b>обувь гладиаторы</b>

Висока платформа

Від взуття на пласкому ходу до ботильйонів у стилі Девіда Бові — більшість колекцій весна-літо 2022 були присвячені взуттю на високій платформі. Зустрічайте цю весну у взутті Schiaparelli, Chanel і Versace, що додає пару-трійку сантиметрів до вашого зросту. А для найсміливіших Ентоні Вакаррелло підготував босоніжки на шпильках та екстремальній платформі.

<b>обувь высокая платформа</b>

Чоботи з гострими носками

Серед незвичайних модних взуттєвих тенденцій з’явилася й перевірена класика — чоботи з гострими носками. Джинсові пари Blumarine згодяться для шанувальниць естетики 2000-х, чоботи Balenciaga, прикрашені заклепками й пряжками, оцінять любительки гранжу, взуття з монограмою Fendi x Versace припаде до смаку гламурним дівчатам, а яскраві пари від Marine Serre неодмінно поліпшать усім настрій.

<b>обувь Сапоги с острым носком</b>

Ремінці й зав’язки

Цієї весни найошатніші пари взуття будуть прикрашені блискучими ланцюжками й вишуканими зав’язками біля щиколоток. Взувайте туфлі для вечірок з анклетами (браслетами-ланцюжками на ногу) у стилі Versace або прикрашайте щиколотки нитками перлів, як Simone Rocha. Носіть босоніжки з ефектними ремінцями, як пропонують Том Форд та Олів’є Рустен, або вибирайте драматичні пари з фірмовою колючою тканиною дизайнера Чета Ло.

<b>обувь Ремешки и завязки</b>

Небанальні деталі

Правило "що простіше, то краще" не завжди працює, бувають випадки, коли все якраз навпаки. Зокрема, це стосується взуття з незвичайним декором. Погодьтеся, неможливо встояти перед вишуканими босоніжками Loewe з небанальними підборами у формі перевернутої квітки, з тріснутим курячим яйцем або свічкою до дня народження. Таке взуття хочеться розглядати годинами, захоплюючись креативною ідеєю дизайнера. Тим часом у колекції Prada вигадливі квіти розквітли на вечірніх туфлях і полонили серця модниць.

<b>обувь Небанальные детали</b>

Ботфорти-панчохи

Навряд чи ви бачили довші змійки, ніж у колекціях Courrceges, Givenchy і Fendi, де чоботи до стегна поєднувалися з мініспідницями й сукнями. Тренд на ботфорти-штани вже став звичним явищем у Balenciaga. Цього сезону Демна Гвасалія представив чорні чоботи з лакованої шкіри, в яких уже встигла з’явиться зірка рекламної кампанії — Кім Кардаш’ян.

<b>обувь ботфорты-чулки</b>

Сандалі на широкій підошві

Сандалі на широкій підошві — модний весняно-літній тренд. JW Anderson зробили ставку на збільшені устілки, створивши контрастні пари з окантовкою. Dries Van Noten показали схоже взуття, додавши невеликі підбори. Більше футуристичних сандаль шукайте в колекціях A.W.A.K.E. Mode, Et Ochs, Etro та Rejina Pyo.

<b>обувь Сандалии на широкой подошве</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.