До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних трендів з Тижня моди в Копенгагені

Дофамін витає в повітрі Копенгагена. Після перерви, спричиненої пандемією, скандинави відзначили своє відродження Тижнем моди сезону весна-літо 2022 в яскравих кольорах, калейдоскопічних візерунках і незвичайних моделях — серце Копенгагена розривалося від виразного оптимізму.

На подіумах бренди втілили цей оптимізм через образи, більше подібні до повсякденних, ніж до надмірно стилізованих. Дизайнери з Holzweiler представили колекцію як своєрідну оду комфорту. Ganni створили колекцію стильну й екологічну водночас. Reffstrups майбутнього сезону пропонують перероблені матеріали, скорочення кількості відходів і набагато розширений розмірний ряд. Також сповідують ідеї свідомої моди Baum Und Pferdgarten. У цьому матеріалі ми зібрали шість головних модних тенденцій, які найяскравіше проявилися на Тижні моди в Копенгагені.

Реклама
Прозорі тканини

Прозорий трикотаж, злегка прозорі блузки, прозоре плісе й невагома органза — сексуальність вийшла на передній план у колекціях копенгагенських дизайнерів. Білі обтислі сукні стали особливим фаворитом на подіумах Ganni, Holzweiler і Stine Goya. І вони могли б легко змагатися за перевагу з маленькою чорною сукнею.

<b>Sheer delight</b>

Лимонний колір

На Тижні моди в Копенгагені (будь-якого сезону) ніколи не бракує барвистості. Але в колекціях весна-літо 2022 панував один відтінок: цитрусовий, кислий, пікантний. У Stine Goya, Baum Und Pferdgarten, Holzweiler та в інших брендів лимонний колір з’являвся на різних моделях: від суконь довжини міді до штанів із заниженою талією. Здебільшого лимонно-жовтий на шоу носили з голови до ніг у парі з масивними сандалями або кросівками в стилі ретро.

<b>lemons</b>

Великі сумки

Сучасна мода не знає середнього — лише крайнощі. Мікросумка постала внаслідок захоплення моди непрактичним і суто естетичним. Однак у сезоні весна-літо 2022 в Копенгагені дизайнери радо розглянули саме практичність. У By Malene Birger моделі носили дещо задовгі сумки; а в Holzweiler і Rodebjer вони використовували плісовані й вінілові моделі великих розмірів, ідеальні для заклопотаних днів, коли все треба носити із собою.

<b>Totes adorable</b>

Бралети

Поєднання спортивного стилю й шику — те, що скандинави роблять ліпше за всіх. Сучасний спортивний костюм за версією локальних дизайнерів — це вільні штани або широкі шорти, вітрівка й обов’язково бралет. Найкращі моделі останнього варто шукати у таких лейблів, як Remain, Gestuz і Nikolaj Storm. А носити його варто з максимальною недбалістю, наприклад, зі скуйовдженим волоссям і батьковими кросівками.

<b>bralette</b>

Боксери

Боксери в чоловічому стилі стають дедалі популярні. На Тижні моди в Копенгагені вони досягли зеніту свого модного піднесення, зробивши камео на кожному подіумі в місті. Вільні боксери з ґудзиками завдовжки до середини стегна, безсумнівно, must have майбутнього сезону.

<b>Keeping it brief</b>

Головні убори

У Копенгагені кепки й панами знову стали головними аксесуарами сезону. Скандинавські бренди представили безліч моделей як із широкими крисами, так і зі стрічками, у поєднанні з жіночними деталями, тоді як кепки були представлені в класичному спортивному стилі.

<b>headgear</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.