До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних трендів на Тижні моди в Нью-Йорку

Тиждень моди в Нью-Йорку добіг кінця. Свої колекції сезону осінь-зима 2022/2023 показали Michael Kors Collection, Gabriela Hearst, Carolina Herrera, Altuzarra та багато інших брендів. Поки всі гості нині прямують на покази до Лондона, Vogue.ua вирішив підбити підсумки минулого Тижня моди й окреслити ключові модні тенденції у вбранні, яке ми носитимемо вже за пів року. Особливо популярними будуть: спідниці довжини максі, декор у вигляді мерехтливих леліток, спокусливі вирізи на талії, довгі шарфи, а також одяг з об’ємними деталями з фатину.

Michael Kors Collection
Довгі спідниці

Якщо в сезоні весна-літо 2022 мініспідниці посідали головну позицію на модних подіумах, то в осінньо-зимових колекціях їм доведеться потіснитися, поступаючись місцем довгим моделям. Дизайнер Пітер До, наприклад, запропонував новий варіант костюма-трійки, що складається з жилета, жакета й максіспідниці з розрізом посередині. Ми впевнені, що подібний варіант ділового ансамблю оцінять багато модниць. До того ж ви можете носити таку спідницю зі светрами, білими сорочками й водолазками. Тим часом Світлана Бевза показала спідницю прямого крою, ніби вкриту лускою, а Джозеф Альтузарра зробив ставку на плісовану довгу модель зі шкіри.

Реклама
Peter Do
Bevza

Altuzarra
Об’ємні деталі

На зміну грайливому й задерикуватому пір’ю в новому сезоні приходить фатин, за допомогою якого можна створювати драматичний об’єм на одязі. Експериментувати з невагомим матеріалом заходилося багато брендів. У Carolina Herrera, наприклад, прикрасили червону маленьку сукню об’ємним коміром з фатину, що немов хмара огортав плечі моделі, а Oscar de la Renta показали сукню з пишною спідницею-пачкою, що відсилає в дитинство. У колекції LaQuan Smith ми бачили, як класичні чорні штани потоваришували з об’ємною блузою, а в Jason Wu Collection з’явилися романтичні багатоярусні міні.

Carolina Herrera
Oscar de la Renta
LaQuan Smith
Шарфи-пледи

Довгі шарфи, подібні до теплих пледів, стали одним з головних трендів сезону осінь-зима 2022/2023. Завдяки їхньому величезному розміру й вовняному в’язанню наступний сезон ми точно проведемо в теплі. Ви можете носити його, перекинувши через лікоть, надихнувшись колекцією Gabriela Hearst, накинути на плечі замість жакета за прикладом Brandon Maxwell, проте з настанням холодів практичніше буде обмотати шарф навколо шиї. Подивіться, як оригінально це роблять The Row.

Gabriela Hearst

Brandon Maxwell
The Row
Лелітки

Лелітки зовсім не хочуть іти з нашого життя, радісно нагадуючи про майбутні свята. А проте дизайнери в новому сезоні впевнені, що блискучий декор буде доречний не тільки на вечірках, а й у повсякденному житті — їхні колекції це підтверджують. Jonathan Simkhai пропонує вдягати спідницю з великим мерехтливим декором у парі зі светром і чоботами, а 3.1 Philipp Lim комбінують утилітарні штани, шкіряний жакет і грубі черевики з блискучим топом. Якщо ж ви шукаєте вбрання з безмежним блиском для вечірнього виходу, то віддати перевагу варто сукні на одне плече Christian Cowan у наймоднішому кольорі 2022 року або вбранню Altuzarra, розшитому золотими лелітками-монетами.

Christian Cowan
Jonathan Simkhai
3.1 Philipp Lim
Вирізи на талії

Ефектні вирізи на талії продовжують розбурхувати фантазію дизайнерів. Цей, як спершу здавалося, швидкий тренд посів міцну позицію в колекціях брендів і ось уже кілька сезонів поспіль не виходить з моди. В осінньо-зимових колекціях дизайнери й далі експериментують з модними вирізами, пропонуючи нові й нові варіації образів. Prabal Gurung роблять ставку на малинову сукню, верх і низ якої з’єднані тонкими стрічками, що обмотують талію. Dion Lee взяли за основу цю ж тенденцію в трикотажній сукні, розмістивши нитки вздовж тіла, а Jonathan Simkhai продемонстрували сукню зі спокусливими вирізами, декорованими кристалами.

Prabal Gurung
Dion Lee
Jonathan Simkhai

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.