До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

15 модних тенденцій, які визначили першу половину 2022 року

Мікроміні, жилети та в’язані гачком болеро — модні тенденції, які формують 2022 рік, усі об’єднані навколо акценту на стильному, короткому та виразному. Цей рік поки не закінчився й хто знає, куди нас заведе цикл моди, які неординарні чи прості дизайни він відродить чи винайде. Та поки ми перелічуємо модні тенденції, що стали найпопулярнішими в першій половині цього року.

Гарячо-рожевий
Valentino

Гарячо-рожевий, точніше, ПП-рожевий, названий на честь яскравої колекції сезону осінь-зима 2022/2023 П’єрпаоло Піччолі для Valentino. З моменту його демонстрації, зухвалий відтінок рожевого продемонструвала ледь не кожна добре вдягнена знаменитість, яку ви тільки можете згадати: Зендая, Енн Гетевей, Аріана Гранде, Джиджі Гадід, Гленн Клоуз… цей список можна продовжувати й продовжувати.

Реклама
Поєднання принтів
Marine Serre

Цьогоріч максималісти невпинно поєднують традиційні шотландські принти й вінтажні візерунки. Фольклорні спідниці та сукні болгарського бренду Chopova Lowena привернули увагу Дуа Ліпи й стали ключовим каталізатором популяризації тренду на поєднання принтів. Також у цій тенденції головними героями стали знакові мотиви півмісяця Marine Serre та постапокаліптичні квіти Knwls. Головне, що треба знати про цей тренд — що хаотичніше, то краще.

Мікроміні-спідниці
Diesel

Завдячувати одержимістю моди мікроміні-спідницями з низькою посадкою, які ледь ширші за пояс, варто бренду Miu Miu. Мікроміні стала головним елементом одягу на початку 2022 року, коли дизайнери запропонували власні інтерпретації силуету у власних колекціях. Від ледь помітних моделей Supriya Lele до гумових варіантів Гленна Мартенса для Y/Project, суть очевидна: цьогоріч інвестуйте в щось дуже й дуже коротке.

Малесенькі підбори
Chanel

Взуття на маленьких підборах, так званих kitten heels, стало головним героєм колекції Chanel осінь-зима 2022/2023, з’явившись у формі вишуканих слінгбеків, а також у низці інших колекцій дизайнерів у Парижі, Мілані, Лондоні та Нью-Йорку. Можливо, таке взуття віщує відхід від максималістичного божевілля Y2K, яке, здавалося б, спонукало всіх інвестувати в туфлі на платформі Versace, або принаймні пропонує альтернативу для тих, хто боїться висоти.

Жилети
Sandy LiangSandy Liang

Завдяки таким дизайнерам, як Gimaguas, Camilla and Marc, Ganni та Warm Hugs Only, модниці з різних куточків планети опинилися у відданих стосунках із жилетами будь-яких форм і розмірів: від укорочених варіантів до трикотажних моделей. І, судячи зі streetstyle-звітів 2022 року, жилет, який колись так любили наші дідусі та вікторіанські денді, залишиться в тренді надовго.

Апокаліптичний шик
Courrèges

Мода, яка завжди під мікрокосмом розглядає суспільно-політичні зміни, цьогоріч поринула в естетику "Матриці". Дизайнери чуйно реагують на події у світі й акцентують на тому факті, що сьогодні ми всі наче живемо в якійсь симуляції. Неймовірно великі пуховики, штани-карго з кишенями, шкіряні аксесуари й одяг, обтислі боді — всі ці речі якнайкраще відбивають апокаліптичні настрої, які невпинно вирують у повітрі.

Кроше
Chloé

Покоління зумерів та активні користувачі TikTok завзято інтерпретують тренд 1970-х на в’язані вироби. Завдяки Беллі Гадід, Дуа Ліпі, Олівії Родріго та Еммі Чемберлен різноколірний одяг у стилі кроше був повсюдно представлений у соціальних мережах, зокрема, особливо популярними стали смугасті в’язані капелюхи й балаклави.

Капюшони
Marc Jacobs

Хай там який каталізатор — "Гра престолів", "Відьмак", "Колесо часу", — жанр фентезі переживає бурхливе відродження, і цього року він пробився у сферу моди. Капюшони почали проникати у вуличний стиль і на червону доріжку наприкінці 2021 року, перш ніж стати мейнстримом у 2022-му. Джемма Чан у Zuhair Murad, Зої Кравіц у The Row, Розамунд Пайк у Dior, Ріанна в Alaïa — високомодних капюшонів упродовж останніх місяців у моді з’явилося чимало, і цей тренд лише набирає обертів.

Чоботи
Chanel

Високі, на товстій підошві, широкі — цьогоріч безперечно домінують великі чоботи. В колекціях різноманітних дизайнерів — від Miu Miu до Simone Rocha — чоботи були масивними й на платформі. Називати їх аксесуарами — означає недооцінювати. Таке взуття можна вважати повноцінною, самодостатньою й навіть центральною частиною образу.

Twee
Coach

TikTok відродив естетику середини 2010-х, яка запам’яталася в моді топами з комірцями "Пітер Пен" та туфлями "Мері Джейн". Twee — це стиль для тих, хто хоче вдягатися, як герої книжок. Картаті кардигани, блузки з воланами, білі шкарпетки та пов’язки на голову — все це ключові елементи гардероба шанувальників стилю "тві".

Рукавички
Bottega VenetaBottega Veneta

Що спільного в байкерів та ентузіастів опери? Звісно ж, такий незамінний аксесуар, як рукавички. Після того, як П’єрпаоло Піччолі торік представив цей модний аксесуар у колекції Valentino, його запозичили й інші бренди, зокрема, Bottega Veneta та Christian Dior. Тим часом такі законодавці моди, як Дуа Ліпа й Кардаш’ян, віддають перевагу рукавичкам мотоциклетного типу — Кім свою пару носить навіть на пляж.

Балетки
Chanel

Повернення балеток, мабуть, — найсуперечливіший тренд 2022 року. Цей силует, який ненавидять лікарі-ортопеди, представили в різних формах чимало брендів. Найпопулярнішою парою можна вважати балетки The Row, але моделі Dior, Khaite та Maison Margiela також часто можна побачити в багатьох модних блогерів та інфлюенсерів.
Інді
Gucci

Світ був не готовий до повернення інді-стилю, але в користувачів TikTok були свої плани щодо цієї естетики 2010-х. Ключовими ознаками цього стилю є розмазана підводка для очей, шкіряні куртки та вузькі джинси. Колись цей стиль практикували такі It-girls, як Сієнна Міллер та Агнесс Дейн. Інді-стиль передбачає безладний гранжевий вигляд, наче ви спали з макіяжем після бурхливої ночі. Додайте до образу візерунчасті панчохи й тоді ви точно досягнете потрібної автентичності.

Кулони-амулети
ChanelChanel

Після довготривалої епохи ультрамінімалістичних аксесуарів — вишуканих золотих намист, ошатних сережок, тоненьких браслетів тощо — здається, що мода повертається до сміливих і дуже, дуже великих прикрас. Гігантські підвіски в стилі амулетів з’явилися в останніх колекціях різноманітних брендів: від Chanel до Off-White.

Дублянки
Stella McCartneyStella McCartney

Цього року верхній одяг став надзвичайно кудлатим. Молоде покоління неабияк зацікавилося знаковими силуетами в стилі 1970-х та гламуру хіпі. Зверніть увагу на такі марки, як Charlotte Simone, Blumarine та Saks Potts, що представили сучасні інтерпретації дублянок, які виникли в афганській провінції Газні, а потім потрапили до західного світу в епоху Джимі Гендрікса.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.