До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 модних речей 2023 року в стилі "тиха розкіш"

Що насправді означає розкіш? Це термін, який у сучасному суспільстві почав використовуватися надмірно і для опису всього: від спортивних автомобілів і відпочинку до косметики і одягу. Але його повсюдне поширення суперечить ексклюзивності, яку він мав би позначати. В індустрії моди, де править ієрархія брендів, класифікація предметів розкоші залишалася відносно незмінною. Однак ця естетика змінювалася з десятиліттями: від жіночного стилю New Look до максималізму 2000-х років, коли логотипи були скрізь. Отже, якою є розкіш у 2023 році?

Brunello Сucinelli
Brunello Сucinelli

Реклама

Завдяки лаконічному стилю таких брендів, як The Row, Bottega Veneta та Khaite, ми побачили повернення до більш стриманого підходу до розкоші — "тихої розкоші". Цей стиль менш аскетичний, ніж мінімалізм, але більш вишуканий, ніж "нормкор". Це потерта сумка Hermès Kelly або вишукане пальто Max Mara, накинуте поверх вінтажних джинсів; це стиль сестер Олсен або Сієнни Міллер в серіалі "Анатомія скандалу". Прикладів може бути безліч, просто "тиха розкіш" — це образ, який витримає випробування часом, оскільки це, по суті, синонім базового гардероба найвищого рівня. Отже, для початку ми склали список із 12 речей, які допоможуть вам створити образ в стилі "тиха розкіш" у 2023 році.

Жакет зі звуженою талією

Блейзер — це позачасовий елемент гардероба, натхнений класичним чоловічим одягом. Однак цього сезону замість маскулінних моделей пропонуємо звернути увагу на жакети зі звуженою талією. Нам подобаються блейзери Proenza Schouler, Victoria Beckham і Wardrobe.NYC, які мають більш жіночний силует.

Victoria Beckham
Victoria Beckham

Лаконічна спідниця

Створення весняного капсульного гардероба починається з мінімалістичної максіспідниці до підлоги. Шукайте натхнення в чистих лініях в колекції Peter Do, де шовкова біла спідниця потоваришувала з нюдовим напівпрозорим топом. Більше пропозицій знайдете в колекціях Beare Park, Matteau, Nili Lotan та інших брендів. Носіть такі спідниці з сорочками на ґудзиках або актуальними майками.

Peter Do
Peter Do

Сині джинси

Завжди приємно бачити, як денім зʼявляється на подіумах. В колекції Altuzarra весна-літо 2023 були представлені м’які та гладкі широкі джинси як головний елемент багатьох образів. Re/Done, Agolde і Khaite підтвердили цей тренд.

Altuzarra
Altuzarra

Багатошаровість

Тактику багатошаровості, натхнену 1990-ми роками, можна було побачити на всіх весняно-літніх подіумах, і особливо в колекції Miu Miu. Носіть не один легкий трикотаж, а комбінуйте кілька шарів, щоб створити модний і привабливий образ. Інші актуальні в’язані речі представлені у Baserange, Éterne і Bite Studios.

Miu Miu
Miu Miu

Розслаблені штани

Розслаблені штани, представлені в колекціях The Row, Jil Sander, The Frankie Shop або COS, повинні стати основою вашого стилю, адже їх так легко поєднувати з іншими речами. Не кажучи вже про те, що штани вільного крою роблять майже будь-яке вбрання невимушеним, особливо в універсальних кольорах, як-от хакі, чорний або шоколадно-коричневий.

Jil Sander
Jil Sander

Позачасове пальто

Завдяки пропозиціям Max Mara, Chloé, The Row, Totême та Wardrobe.NYC універсальні пальта високої якості — найнеобхідніша річ гардероба. Просто надягніть його поверх білої футболки або пари мішкуватих джинсів — і чекайте на реакцію оточуючих, адже ви на сто відсотків матимете невимушений, елегантний і розкішний вигляд.

Chloe
Chloe

Базові майки найвищої якості

Коли йдеться про речі першої необхідності, які заслуговують постійної прописки у вашому гардеробі, ніщо не зрівняється зі звичайною білою футболкою чи майкою. На показі Coperni сезону весна-літо 2023 майки створювали одні з наймодніших образів. Шукайте наші фаворити у The Row, Petit Bateau та Totême.

Coperni
Coperni

Розкішні лофери

Лофери, які водночас мають і стриманий, і розкішний вигляд, миттєво прикрашають образ. Найелегантніші з них The Row, проте пари від Khaite, Weejuns і Tod’s не менш гарні.

The Row
The Row

Маскулінна сорочка

З точки зору стилю ніколи не можна недооцінювати силу сорочки на ґудзиках. Цей елемент гардероба мав найбільш стильний вигляд у колекції Bottega Veneta весна-літо 2023 у парі зі шкіряною спідницею до колін і чорними човниками. Але варіанти стилізації цієї класичної речі безмежні — від вільних штанів до вузьких спідниць.

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Альтернатива байкерській куртці

Як видно з весняних колекцій, у капсульному гардеробі є небагато розкішних речей із делікатної шкіри. Проте радимо не тільки придивитися до байкерських курток, а й взяти до уваги шкіряні сорочки. І цього сезону ми тяжіємо до моделей в колекціях Burberry, Сo, COS та Loulou Studio.

Сo
Сo

Проста та елегантна сумка

Проста, спокійна елегантність — саме такими є трендові сумки у 2023 році. The Row і Bottega Veneta створюють стильні та лаконічні сумки, непідвладні часу. Те саме стосується і сумок DeMellier, прикрашених тисненням, і кросбоді-моделі Savette.

The Row
The Row

Протисонцеві окуляри

Жодна колекція позачасових аксесуарів не обійдеться без пари простих протисонцевих окулярів. У колекції Saint Laurent весна-літо 2023 чорні сонячні окуляри прикрашали майже кожен образ, створюючи солідний ефект. Окуляри в колекціях Ray-Ban, Gucci та Celine так само мають посісти почесне місце у вашому гардеробі.

Saint Laurent
Saint Laurent

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.