До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 образів на роботу, натхнених серіалом "Секс і місто"

Cеріал "Секс і місто" — одне з перших шоу, що зобразило чотирьох самотніх жінок у віці за 30 років, які живуть своїм життям, мають свободу вибору та запал і не покладаються на жодного чоловіка. Цей серіал каталізував зміну способу зображення та сприйняття самотніх жінок як на екрані, так і в реальності, а також показав роль одягу. Патриція Філд, дизайнерка костюмів "Сексу і міста", створила настільки деталізоване та сповнене сенсу вбрання, що те, що одягали героїні, стало таким же важливим, як і те, що вони говорили та робили. Саме багет Fendi, перекинутий через плече Керрі, і туфлі ManoloBlahnik на її ногах, незважаючи на те що вона була журналісткою і заледве могла платити за оренду, зробили її модною дівчиною 1990-х, тоді як ділові костюми Міранди говорили про неї як про кар'єристку. Ми зібрали 10 модних формул для робочого дрескоду, надихаючись стилем Керрі, Міранди, Саманти та Шарлотти.

Реклама

Жилет і штани

Жилет + штани — універсальна модна формула, яку сьогодні цілком можна було б знайти в гардеробі будь-якої редакторки Vogue. Жилет цього сезону як ніколи актуальний. В парі з ідеально пошитими штанами він саме те, що вам потрібно для робочого дрескоду.

Кольоровий ансамбль

Колорблок — все ще актуальний стилістичний прийом, і це може бути цікавим способом додати яскравості і свіжості у ваш робочий гардероб, якщо це зробити належним чином. Беріть приклад із Саманти з серіалу "Секс і місто" та вибирайте однотонні вироби у взаємодоповнюваних відтінках і поєднуйте разом або теплі тони, як-от яскраво-рожевий і червоний, або відтінки з холодної гами.

Сукня на запах

Сукня на запах вже давно є важливим елементом у гардеробі багатьох жінок, що працюють. Але щоб мати сучасний вигляд, вибирайте варіанти трохи коротшої довжини або міді і поєднуйте сукню на запах з гостроносими човниками, босоніжками на танкетці або лоферами зі шкарпетками.

Спідниця-олівець і туфлі

Мабуть, немає більш символічного ансамблю "на роботу", ніж спідниця-олівець і туфлі. Але подивіться, як їх носить Керрі. Трохи подовжена спідниця-олівець — це, безсумнівно, шик. А туфлі — наприклад, улюблена рожева пара ManoloBlahnik а-ля Керрі Бредшоу — і пальто, безтурботно накинуте на плечі, дозволять після офісу поїхати куди завгодно.

Statement-блейзер

Чорним блейзерам завжди буде місце в робочому гардеробі, але дозвольте ідеально підібраному жакету несподіваного відтінку прикрасити ваш корпоративний образ. Якщо ви прагнете чогось сміливого, дайте блейзеру перебрати всю увагу на себе і зберегти низ стриманим.

Монохром

Ми знаємо, що всі люблять "тиху розкіш". І, мабуть, немає простішого способу відтворити стиль "чистого багатства" — без непомірного бюджету на гардероб — ніж монохромний образ. Виберіть колір (ми пропонуємо нейтральний) і просто одягніться в нього з голови до п'ят.

Сукня-пальто

Це пальто чи плаття? Назвемо цю річ сукня-пальто — елегантний одяг, який підходить для офісу. Це ідеальне міжсезонне вбрання, коли ще недостатньо тепло тільки для сукні.

Сукня без рукавів

Ми погоджуємося, що масивний пояс зі зміїної шкіри робить цей ансамбль неактуальним, але нас більше цікавлять рукави сукні. На рукави часто не звертають уваги, а дарма. Пояснюємо: це ідеальна довжина рукава для роботи влітку, коли про довгі рукави не йдеться, а бретельки недоречні у діловому стилі.

Невагома спідниця

Що стосується літнього одягу для роботи, то невагома спідниця — річ, яка має бути у вашому гардеробі. Універсальну, романтичну і, найголовніше, зручну шовкову, шифонову чи бавовняну спідницю можна поєднувати практично з будь-чим. Спробуйте носити її з футболкою та босоніжками у кежуал-п’ятницю або з сорочкою і ледь помітним каблуком для більш офіційних днів.

Строгий костюм

Якщо існує жінка, яка вміє носити строгі костюми, то це Міранда Гоббс. І ви теж можете. Хоча чорний, природно, є найпрактичнішим кольором для ділового образу, скористайтесь модною підказкою героїні культового серіалу і виберіть щось менш очевидне, як цей однобортний жакет та спідницю відтінку баклажана.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.